Yandex Metrica

Son dakika: Soykırımcı İsrail'den Gazze'ye yardım için onay

Son dakika: Soykırımcı İsrail'den Gazze'ye yardım için onay

Son dakika haberleri... Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail, Gazze'ye insani yardımlar için Erez Kapısı ve Aşdod Limanı'nın kullanılmasını onayladı.

Dünya

13.04.2024, 15:37

ABD başta olmak üzere birçok batılı ülkenin desteğini arkasına alan İsrail, 6 aydır Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atıyor.

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan ve şu ana kadar 33 bini aşkın masum Filistinliyi katleden İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkamış durumda.

Ramazan ayında bile sivilleri katleden ve kan dökmeye devam eden İsrail, son olarak yardım gönüllerinin aracını bombalamış 6 kişiyi öldürmüştü.

Savaşın başından bu yana terör devleti İsrail'in yanında saf tutan ABD bile bebek katili Netanyahu'yu daha fazla ileri gitmemesi konusunda uyarırken dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Hepsini aynı şekilde öldürdü! Seri katil dehşeti: Eşiyle birlikte 42 kadını öldürdü! Hepsini aynı şekilde öldürdü! Seri katil dehşeti: Eşiyle birlikte 42... Haberi Görüntüle

EREZ SINIR KAPISI AÇILACAK

İsrail hükümeti, aylardır abluka altında olan ve yoğun bir şekilde bombardımana tutulan Gazze'ye yardımı genişletmek için Erez Sınır Kapısı'nın açılmasını ve Aşdod Limanı'nın kullanımını onayladı. İsrail, Kerem Şalom Sınır Kapısı üzerinden Ürdün'den Gazze'ye yardımları da artıracak.

Dragon planı tıkır tıkır işliyor: Hazine çıkarma işlemi başladı: Bölgede tam 11,5 milyon tonluk rezerv var Dragon planı tıkır tıkır işliyor: Hazine çıkarma işlemi başladı: Bölgede... Haberi Görüntüle

ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKTİ

Hatırlanacağı üzere ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu arasında dün akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmişti. Söz konusu telefon görüşmesinde, Biden, Netanyahu'ya, ABD yönetiminin İsrail'e desteğini kesebileceği mesajı vermişti. Desteğin, İsrail'in insani konularda atacağı adımlara bağlı olduğunu söyledi. İsrail hükümetinin adımı, bu görüşmenin hemen ardından geldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading