Yandex Metrica

Son dakika: İngiltere'nin yeni başbakanı belli oldu!

Son dakika: İngiltere'nin yeni başbakanı belli oldu!

İngiltere'nin yeni başbakanı Hint kökenli Rishi Sunak oldu.

Dünya

23.01.2024, 19:58

 İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti liderlik yarışını kazanan Rishi Sunak, ülkenin yeni başbakanı oldu.

Yunan adasına giden Türklerin yüzüne tükürdüler: Küfür gibi menü kapağını hiç önemsemedi! Yunan adasına giden Türklerin yüzüne tükürdüler: Küfür gibi menü kapağını... Haberi Görüntüle

SUNAK YENİ BAŞBAKAN OLDU 

Ülkede 20 Ekim'de parti liderliğinden istifa eden Başbakan Liz Truss'ın yerini almak için mücadele veren eski Maliye Bakanı Sunak, liderlik yarışını kazandı.

Sunak'ın rakibi Penny Mordount, Twitter'dan yaptığı açıklamada, liderlik yarışından çekildiğini, Rishi Sunak'ı desteklediğini duyurdu.

Akıllara durgunluk veren saldırı: Euro 2024 finalini izleyenlerin olduğu kafeye bomba attılar! 5 ölü, 20 yaralı Akıllara durgunluk veren saldırı: Euro 2024 finalini izleyenlerin olduğu kafeye... Haberi Görüntüle

MORDOUNT YARIŞTAN ÇEKİLDİ

Mordount, "Şimdi bir sonraki Başbakanımızı seçtik. Bu karar tarihi bir karar ve partimizin çeşitliliğini ve yeteneğini bir kez daha göstermektedir. Rishi Sunak'a tam destek veriyorum." ifadelerini kullandı.

Partideki liderlik seçimi ve liderin görevden alınması süreçlerini yürüten organı 1922 Komitesi Başkanı Milletvekili Sir Graham Brady, yaptığı açıklamada, Penny Mordount'un liderlik yarışından çekildiğini doğruladı ve tek aday olan Rishi Sunak'ın, İngiltere'nin yeni Başbakanı olduğunu duyurdu.

Rishi Sunak, eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın 7 Temmuz'da parti liderliğinden istifasının ardından başlayan liderlik yarışında da adaylığını olmuş fakat oylama sonucu Liz Truss karşısında yenilgiye uğramıştı.


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading