Yandex Metrica

Son dakika: İngiltere'de Rishi Sunak Başbakanlık koltuğuna oturdu

Son dakika: İngiltere'de Rishi Sunak Başbakanlık koltuğuna oturdu

Muhafazakar Parti'nin yeni lideri seçilen Rishi Sunak, resmen başbakanlık görevini devraldı.

Dünya

23.01.2024, 19:59

İktidardaki Muhafazakar Parti'nin yeni lideri seçilen Sunak, Kral 3. Charles tarafından hükümeti kurmakla görevlendirildi. Rishi Sunak böylece İngiltere'nin 57. başbakanı oldu.

Adidas'tan büyük ayıp! Ünlü marka İsrail'e boyun eğdi Bella Hadid'in üstünü çizdi Adidas'tan büyük ayıp! Ünlü marka İsrail'e boyun eğdi Bella Hadid'in... Haberi Görüntüle

SUNAK ASYA KÖKENLİ İLK BAŞBAKAN 

42 yaşındaki Sunak, İngiltere'nin modern tarihindeki en genç başbakan. Ayrıca İngiltere'nin Asya kökenli ilk başbakanı.

Dragon planı tıkır tıkır işliyor: Hazine çıkarma işlemi başladı: Bölgede tam 11,5 milyon tonluk rezerv var Dragon planı tıkır tıkır işliyor: Hazine çıkarma işlemi başladı: Bölgede... Haberi Görüntüle

İLK KONUŞMASINI YAPTI

İngiltere’de 20 Ekim’de iktidardaki Muhafazakar Parti liderliğinden istifa eden Liz Truss’ın ardından parti içerisinde başlayan liderlik yarışını kazanarak ülkenin yeni başbakanı olan Sunak, ilk konuşmasını yaptı.

Sunak, konuşmasının başında, olağanüstü zor koşullar altında ülkeye yaptığı hizmetlerden ötürü Truss’a teşekkür etti.

Muhafazakar Parti milletvekillerinin desteğini alarak, partinin yeni lideri seçilmekten büyük onur duyduğunu dile getiren Sunak, partisi ve ülkesine hizmet edecek olmanın hayatının en büyük ayrıcalığı olduğunu söyledi.

Sunak, İngiltere’nin büyük bir ülke olduğunu ve bu ülkeye çok şey borçlu olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ancak, derin bir ekonomik zorlukla karşı karşıya olduğumuza şüphe yok. Artık istikrara ve birliğe ihtiyacımız var. Partimizi ve ülkemizi bir araya getirmeyi en büyük önceliğim yapacağım. Çünkü karşılaştığımız zorlukların üstesinden gelmenin ve çocuklarımız ve torunlarımız için daha iyi, daha müreffeh bir gelecek inşa etmenin tek yolu bu. Size dürüstlük ve alçakgönüllülükle hizmet edeceğime ve İngiliz halkına hizmet etmek için her gün çalışacağıma söz veriyorum.

 Rishi Sunak'ın Birleşik Krallık Başbakanlık konutundaki ilk pozu

Denizlerde dolaştı 150 yıl sonra kıyıya vurdu! Dünyanın en eski şişe mesajında yazanlar yürek burktu! Denizlerde dolaştı 150 yıl sonra kıyıya vurdu! Dünyanın en eski... Haberi Görüntüle

'EKİM AYININ BAŞBAKANI'

4 yılda 4 başbakan değiştiren İngiltere'de basın, Liz Truss'un 44 gün süren başbakanlığının ardından Sunak dönemine yönelik dikkat çekici haberler yayınlıyor. O haberlerden biri de Daily Star gazetesinde yer aldı. 2022nin Başbakanları takvimi hazırlayan gazete, kapakta  “Ekim Ayının Başbakanı” ifadesine yer verdi. Daily Star “Küçük Rişi' bakalım Ekim sonunu çıkartacak mı?' ifadeleriyle ülkenin içinde bulunduğu yönetim krizini alaya aldı.

Rishi Sunak'ın ilk ulusa sesleniş konuşmasından objektife yansıyan kareler:

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading