Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika... İngiltere'de erken seçim kararı: Başbakan Sunak tarihi duyurdu

Son dakika... İngiltere'de erken seçim kararı: Başbakan Sunak tarihi duyurdu

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, parlamentonun feshi için III. Charles ile görüştüğünü ve ülkede genel seçimlerin 4 Temmuz'da yapılacağını duyurdu.  

Dünya

23.05.2024, 10:21

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, 2025 yılında yapılması beklenen seçimin erkene alındığını duyurdu. Sunak, parlamentonun feshini istediğini ve ülkede genel seçimin 4 Temmuz'da yapılacağını açıkladı.  

İngiltere'de 2025 yılının Ocak ayında gerçekleşmesi beklenen seçimler 6 ay erkene alındı.

Başbakanlık konutunun önünde açıklama yapan Sunak, İngiltere Kralı ile konuştuğunu ve erken seçim kararı aldığını belirtti.

Tüm havaalanlarını aynı anda vuracaklar: Dev köprü bu yıl mutlaka yıkılacak Tüm havaalanlarını aynı anda vuracaklar: Dev köprü bu yıl mutlaka... Haberi Görüntüle

"EKONOMİNİN BOZULMAMASI İÇİN ÇABALIYORUZ"

İngiltere ekonomisinin dengeli şekilde ilerlediğini söyleyen Sunak, ekonominin bozulmaması için çaba sarfettiklerini ifade etti.

Küresel istikrarsızlığa vurgu yapan Sunak, belirsizliği ortadan kaldırmayı amaçladıklarını vurguladı ve her oy için savaşacağını sözlerine ekledi.

80 adet F-16'nın teslimatı an meselesi: Engeller birer birer temizlendi 80 adet F-16'nın teslimatı an meselesi: Engeller birer birer temizlendi Haberi Görüntüle

PARLAMENTO 30 MAYIS'TA FESHEDİLECEK

4 Temmuz'da gerçekleşecek seçim öncesi parlamento 24 Mayıs'ta tatile girecek. 30 Mayıs'ta ise feshedilecek. Seçim sonrası yeni parlamento, 17 Temmuz'da göreve başlayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading