Yandex Metrica

Son dakika: İngiltere Kralı Charles'tan ilk açıklama! Oğlu William'ı Galler Prensi ilan etti

Son dakika: İngiltere Kralı Charles'tan ilk açıklama! Oğlu William'ı Galler Prensi ilan etti

Son dakika haberleri... Kraliçe II. Elizabeth'in ölümü sonrası İngiltere tahtına çıkan Kral 3. Charles Buckingham Sarayın'nda halkın karşısına çıktı.

Dünya

23.01.2024, 22:12

İngiltere Kralı 3. Charles Kraliçe II. Elizabeth'in hayatını kaybetmesinin ardından Buckingham Sarayın'nda halka sesleniş konuşması yapıyor.

Kral Charles yaptığı ilk açıklamada "William'ı Galler Prensi ilan etmekten gurur duyuyorum. Taziyeler adına tüm ailem adına şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Kral Charles'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

ABD Gizli Servis Direktöründen Trump itirafı: 'En büyük başarısızlığımız' ABD Gizli Servis Direktöründen Trump itirafı: 'En büyük başarısızlığımız' Haberi Görüntüle

ANNESİNİ ANDI

Hayatı kısa da olsa uzun da olsa halkına hizmet edeceğinin sözünü verdi. Hayatı boyunca geleneğe bağlılığını gördük. Ülkemizi ve ulusumuzu daha ileriye taşımaya çalıştı.  Majesteleri Kraliçe hem insan olarak hem de halkı için en iyi yapan bir hükümdar olarak karşımıza çıktı. Kraliçe, ülkemizde olan bütün değerlerini bünyesinde birleştirdi. 

Ay'da büyük keşif! Bilim insanları gözlerine inanamadı! İnsanlığın yeni üssü olabilir! Ay'da büyük keşif! Bilim insanları gözlerine inanamadı! İnsanlığın yeni üssü... Haberi Görüntüle

ANAYASAYA BAĞLILIK SÖZÜ

Ulusumuz 70 yılda büyük bir gelişme gösterdi. Anayasa ülkemizin temelini oluşturacak. Yaşadığımız tüm değişimlere rağmen ulusumuz değerlerini her zaman korumuştur. Kraliçe'nin büyük bir bağlılıkla gerçekleştirdiği gibi ben de ölene kadar anayasal prensiplerimize bağlı kalacağıma söz veriyorum.

Amerikan ordusu şimdi de Ağrı Dağı'na bakıyor: Türkiye kuşatmasının son ayağı tamamlanıyor Amerikan ordusu şimdi de Ağrı Dağı'na bakıyor: Türkiye kuşatmasının son... Haberi Görüntüle

YENİ PRENS VE PRENSESLER

Bu benim ailem için bir değişim zamanı. Benim eşim Camilla Kraliçe sıfatıyla benim yanımda olacak.  Benim 50 yıldır yaptığım işleri şimdi William yapacak. O da Galler Prensi unvanını alacak. Kate de Galler Prensesi olarak ona destek olmaya devam edecek. Harry ve Megan kendi yaşamlarını sürdürmeye devam edecek. Üzüntümüzü unutmayalım ama onun verdiği ışıktan güç alalım. Sevgili annem! Şunu söylemek istiyorum sana, her şey için sana teşekkür ediyorum.

Ayrıntılar geliyor...

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading