Yandex Metrica

Son dakika: Esad öldürüldü! Suriye'yi sarsan suikast: İstihbaratının başındaydı

Son dakika: Esad öldürüldü! Suriye'yi sarsan suikast: İstihbaratının başındaydı

Son dakika haberleri... Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın kardeşi olan Mahir Esad’ın İsrail tarafından düzenlenen suikastle öldürüldüğü iddia ediliyor. Öte yandan iddiaları güçlendiren paylaşım İsrailli gazeteci Edy Cohen'den geldi. Cohen, "Sayın Babanıza ve Kasım Süleymani'ye selamlarımızı iletin" ifadelerini kullandı. Mahir Esad, Suriye istihbaratının başındaki isimdi.

Dünya

09.05.2024, 04:47

Bölge kaynaklarından edinilen bilgiye göre Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın kardeşi olan Mahir Esad’ın İsrail istihbaratı tarafından düzenlenen suikastle öldürüldüğü iddia edildi.

İskoçya'da Yousaf depremi! İlk Müslüman başbakan istifa etti İskoçya'da Yousaf depremi! İlk Müslüman başbakan istifa etti Haberi Görüntüle

"BABANA VE KASIM SÜLEYMANİ'YE SELAM SÖYLE"

Öte yandan iddiaları güçlendiren paylaşım İsrailli gazeteci Edy Cohen'den geldi. Cohen sosyal medya hesabından Beşar Esad'ın kardeşi Mahir Esad hakkında bir tweet paylaştı. Cohen paylaşımına, "Sayın Babanıza ve Kasım Süleymani'ye selamlarımızı iletin" ifadelerini kullandı.

Ebu Ubeyde duyurdu! Kassam pusuya düşürdü: Çok sayıda İsrail askeri öldü Ebu Ubeyde duyurdu! Kassam pusuya düşürdü: Çok sayıda İsrail askeri... Haberi Görüntüle

SURİYE İSTİHBARATININ BAŞINDAYDI

Mahir Esad Cumhuriyet Muhafızları ve Dördüncü Zırhlı Tümen birliklerin komutanlığının yanı sıra, Suriye'de faaliyet gösteren gizli polis ve istihbaratında başındaki isim olarak dikkat çekiyordu. Mahir Esad, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'dan sonra otoriteyi elinde bulunduran iki numaralı isimdi.

İsrail'in soykırımcı yöneticileri endişeli: UCM'den 'gizli tutuklama kararı' çıkabilir İsrail'in soykırımcı yöneticileri endişeli: UCM'den 'gizli tutuklama kararı' çıkabilir Haberi Görüntüle

MAHİR ESAD KİMDİR?

8 Aralık 1967 tarihinde Suriye'nin Şam ilinde dünyaya gelen Mahir Esad, Hafız Esad'ın en küçük oğlu olarak dünyaya geldi. İki yaşını doldurduğunda babası Suriye başkanı oldu. Diğer kardeşleriyle benzer şekilde kamuoyunun ilgisinden uzak yetiştirildi. Üniversite eğitimini Suriye Özgürlük Okulu Akademisi ve Şam Üniversitesi'de makine mühendisliği okuyarak alan Esad, abisi Basil gibi askeri kariyerde ilerlemeyi tercih etti.

Gazze Temas Grubu'ndan dünyaya çağrı: 'İsrail'e etkin yaptırımlar uygulanmalı' Gazze Temas Grubu'ndan dünyaya çağrı: 'İsrail'e etkin yaptırımlar uygulanmalı' Haberi Görüntüle

DENGESİZ KİŞİLİĞİ BAŞKANLIKTAN ETTİ

Öte yandan abisi Basil, trafik kazasında ölünce, ismi kısa süreliğine de olsa başkanlık için gündeme gelse de, hem genç olması, hem de dengesiz kişiliği yüzünden Suriye Başkanlığı için Beşar Esed ismi tercih edildi. Büşra Esad'ın, orta sınıf Nusayri bir aileden gelen Asıf Şevket ile evlenmesiyle, Mahir-Asıf ilişkilerinde bir gerginlik oluşmuş ve bir toplantıda Rıfat Esad ile ilgili bir tartışmada Mahir Esad eniştesi Asıf'ı karnından vurmuş ve Asıf Şevket Fransa'da tedavi görmüştü.

Habere Tepki Ver

1

2

1

1

0

1

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading