Yandex Metrica

Son dakika... BM'den açıklama: Gazze'nin kuzeyine 1 aydan fazla süredir insani yardım konvoyları ulaşamıyor

Son dakika... BM'den açıklama: Gazze'nin kuzeyine 1 aydan fazla süredir insani yardım konvoyları ulaşamıyor

BM, Gazze'nin kuzeyine 23 Ocak'tan beri insani yardım konvoylarının ulaşamadığını bildirdi.

Dünya

10.03.2024, 17:36

Günlük basın toplantısında açıklamalarda bulunan Birleşmiş Milletler Sözcüsü Stephane Dujarric, BM Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzari'nin Gazze'ye yardımlarda çok ciddi azalma olduğu uyarısını hatırlatarak "BM (insani yardım) sisteminin, Gazze'ye daha fazla giriş noktasına ihtiyacı var. Aynı zamanda kuzeye de dahil daha güvenli ulaşım yollarına ve sınır noktalarında yardım geçişlerinin hızlandırılmasına ihtiyaç var." dedi.

Washington'da bebek katili Netanyahu'ya protesto! Kaldığı otelin duvarına 'Tutuklayın' yazısı yansıtıldı Washington'da bebek katili Netanyahu'ya protesto! Kaldığı otelin duvarına 'Tutuklayın' yazısı... Haberi Görüntüle

"GAZZE'YE 23 OCAK'TAN BERİ İNSANİ YARDIM KONVOYU ULAŞMIYOR"

Gazze'nin kuzeyine 23 Ocak'tan beri insani yardım konvoylarının ulaşamadığını ifade eden Dujarric, Dünya Gıda Örgütü'nün Mısır'da 15 bin ton gıdanın hazırda beklediğini aktardığını bildirerek Gazze'ye insani yardım ulaşımını zorlaştıran hususlardan bazılarını insani ateşkesin olmaması, uluslararası hukuka saygı duyulmadan çatışma yürütülmesi ve kamu düzeninin bozulması olarak sıraladı. Dujarric, basın mensuplarının "Gazze'de çocuklar açlıktan ölüyor mu?" şeklindeki sorusuna bu konunun öğleden sonra BM Güvenlik Konseyi'nde görüşüleceğini belirterek yorum yapmaktan kaçındı. Bu cevaba tepki gösteren basın mensupları BM'nin neden açık bir şekilde "suçluyu" dillendirmediğini sordu. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 4 aydan uzun süredir saldırılarıyla açlığa sürüklediği ve insani yardımın girişini engellediği Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da 2 bebeğin açlıktan öldüğünü duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading