Yandex Metrica

Son dakika: Belçika 40 yıldır faaliyet gösteren reaktörü kapatıyor

Son dakika: Belçika 40 yıldır faaliyet gösteren reaktörü kapatıyor

Belçika'da önceki hükümetler tarafından hazırlanan nükleerden çıkış yasası uyarınca, ülkede 40 yıldır faaliyet gösteren Doel 3 reaktörü bugün kapatılacak.

Dünya

23.01.2024, 19:51

Avrupa'da yaşanan enerji krizine rağmen, liman kenti Anvers'in kuzeyindeki Doel kasabasında yer alan nükleer reaktörün faaliyeti bugün durdurulacak.

Terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu ata tecavüz ederken suçüstü yakalandı: 30 yıl hapsi isteniyor Terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu ata tecavüz ederken suçüstü... Haberi Görüntüle

21.15'TE ENERJİSİ KESİLECEK

Geçmişteki hükümetlerin aldıkları kararlar doğrultusunda hazırlanan nükleerden çıkış yasası nedeniyle kapatılacak olan Doel Nükleer Santrali'nin 4 reaktöründen biri olan Doel 3 reaktörünün elektrik şebekesiyle olan bağlantısı yerel saatle 21.15'de tamamen kesilecek.

Böylece, Belçika'da ilk defa bir nükleer reaktör kalıcı biçimde kapatılacak.

Çin yeni uzaktan algılama uydusu olan Yaogan-42 02'yi yörüngeye gönderdi Çin yeni uzaktan algılama uydusu olan Yaogan-42 02'yi yörüngeye gönderdi Haberi Görüntüle

40 YILDIR FAALİYET GÖSTERİYOR

İnşasına 1978 yılında başlanan ve şebekeye 1982 yılında bağlanan 1006 megavatsaat elektrik üretim kapasitesine sahip olan Doel 3 nükleer reaktörü 40 yıldır faaliyet gösteriyordu.

2012 yılında yapılan incelemelerde Doel 3 reaktörünün basınç sisteminde kılcal çatlaklar tespit edilmişti. Bunun ardından faaliyeti durdurulan reaktör yaklaşık 2 yıl süren bir onarım süreci geçirmişti.

Belçika'nın Hollanda sınırına yakın Doel nükleer santralinde 4 adet, Almanya ve Lüksemburg sınırına yakın Tihange nükleer santralinde de 3 adet olmak üzere, toplam 7 reaktör faaliyet gösteriyor.

Bu reaktörlerin ürettiği elektrik ülke ihtiyacının yaklaşık yarısını karşılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading