Yandex Metrica

Son dakika: ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den Türkiye ve Yunanistan açıklaması

Son dakika: ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den Türkiye ve Yunanistan açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Washington'ın hem Türkiye hem Yunanistan'la müttefik olduğunu ifade ederken "Anlaşmazlıkları çözmek için NATO'da angaje olmayı sürdüreceğiz" dedi. Blinken, Atina ve Ankara'nın anlaşmazlıkları çözebileceğine inandığını belirtti.

Dünya

23.01.2024, 22:19

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi ziyaret eden sırasıyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye ziyaretinin ardından Yunanistan'a geçen Antony Blinken iki ülke ilişkilerini değerlendirdi. ABD Dışişleri Bakanı, Yunanistan’ın da Türkiye’nin de bölgede ABD’nin dost ve ortağı olduğunu söyledi.

Yüzlerce kişi öldü! O ülkede 'kamu kontenjanı' krizi büyüyor: Sokağa çıkmak yasak! Yüzlerce kişi öldü! O ülkede 'kamu kontenjanı' krizi büyüyor: Sokağa... Haberi Görüntüle

''NATO'DA ANGAJE OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ''

Antony Blinken, Yunanistan'da yaptığı açıklamada "Yunanistan ve Türkiye her ikisi de müttefikimiz, anlaşmazlıkları çözmek için NATO'da angaje olmayı sürdüreceğiz" dedi.

KAAN'ın rakibi KF-21 üretime giriyor! İlk uçak tarihi belli oldu ama... KAAN'ın rakibi KF-21 üretime giriyor! İlk uçak tarihi belli oldu... Haberi Görüntüle

''TEK TARAFLAR ADIMLAR ATILMAMALI''

''Yunanistan ve Türkiye anlaşmazlıkları çözmeye çalışırken tek taraflı adımlar atmamalı'' diyen ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ankara ve Atina'nın anlaşmazlıkları çözebileceğine inandığını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading