Yandex Metrica

Son dakika! 51 Çin jeti Tayvan hava sahasında! Savunma sistemleri devreye alındı

Son dakika! 51 Çin jeti Tayvan hava sahasında! Savunma sistemleri devreye alındı

Tayvan Savunma Bakanlığı, Çin ordusuna ait 51 savaş uçağı ve 6 savaş gemisinin Tayvan’ın "Hava Savunma Tanımlama Sahasına" girdiğini duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 19:41

Çin ile Tayvan arasındaki gerilimde savaş sesleri gittikçe yakından hissedilmeye başlandı. ABD Temsilciler Meclisi Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyareti sonrası Çin'in egemenlik iddia ettiği ada üykesine yönelik askeri hareketliliği her geçen gün artıyor. Son olarak Tayvan Milli Savunma Bakanlığı, Çin Halk Kurtuluş Ordusuna ait 51 savaş uçağı ve 6 savaş gemisinin Tayvan’ın "Hava Savunma Tanımlama Sahasına" girdiğini duyurdu.

173 ölü 1.200 tutuklama! Asker sokaklara indi, ülke genelinde internet bağlantısı kesildi! Bangladeş alev alev yanıyor 173 ölü 1.200 tutuklama! Asker sokaklara indi, ülke genelinde internet... Haberi Görüntüle

25'İ ORTA ÇİZGİYİ GEÇTİ

Tayvan Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada Çin Halk Kurtuluş Ordusuna (PLA) ait 51 savaş uçağı ve 6 savaş gemisinin Tayvan'ın "Hava Savunma Tanımlama Sahasına" (ADIZ) girdiğini duyurdu. Bu uçakların 25'inin de orta çizgiyi geçtiği aktarıldı.

Nusret, Yunan adası Mikonos'ta süper lüks villaya 3 milyon avro harcadı: Atina bu görüntüleri konuşuyor Nusret, Yunan adası Mikonos'ta süper lüks villaya 3 milyon avro... Haberi Görüntüle

TAYVAN ORDUSU TEYAKKUZDA

Çin'in hareketlerini takip ettiklerini bildiren bakanlık, "Tarafımızca sinyal karıştırıcı devreye sokulmuş, hava sahasına ihlal yapan uçaklara uyarı gönderilmiştir. Hava savunma sistemleri aktif hale getirilmiştir" ifadelerini kullandı. Bu sistemler arasında Sky Bow III uçaksavar ve 35 mm Çift Namlulu Uçaksavar olduğu bilgisi paylaşıldı.

1 milyar dolarlık obüs siparişi! Türkiye'den almadılar rotayı Güney Kore'ye çevirdiler 1 milyar dolarlık obüs siparişi! Türkiye'den almadılar rotayı Güney Kore'ye... Haberi Görüntüle

ÖNCEKİ GÜN DE ÇİZGİYİ GEÇMİŞLERDİ

Bakanlık bir önceki gün yaptığı açıklamada, Çin'a ait 21 savaş uçağı ve 5 savaş gemisinin ADIZ'e girdiğini duyurmuş ve uçaklardan 5'inin orta çizgiyi geçtiğini bildirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading