Yandex Metrica

Somali'deki askeri kampa terör saldırısı: 10 ölü

Somali'deki askeri kampa terör saldırısı: 10 ölü

Somali'de başkent Mogadişu'nun hemen güneyindeki bir askeri kampa canlı bombalı saldırı meydana geldi. Olayda 10 askeri öğrenci hayatını kaybetti.

Dünya

23.01.2024, 21:56

Somali'de terör saldırısı. Bu sabah başkent Mogadişu'nun hemen güneyindeki Vadajir bölgesinde bulunan askeri eğitim kampına canlı bombalı saldırı meydana geldi. Saldırıyı hangi terör grubunun gerçekleştirdiği henüz netlik kazanmazken, olayda 10 kişinin öldüğü, 20'yi aşkın Somali vatandaşının da yaralandığı belirtiliyor. 

Saldırının, Vadajir'de askeri öğrencilerin eğitim gördüğü General Dagabadan Kampı'nın nizamiyesine yaklaşan bir teröristin, üzerinde yüklü bombayı patlatması şeklinde gerçekleştiği öğrenildi. Kışla önündeki genç subay adaylarından 10'u saldırıda hayatını kaybetti, 20'yi aşkın öğrenci de yaralandı. Olayın arkasında terör örgütü eş-Şebab olduğu iddia ediliyor.  

Terör saldırısının meydana geldiği kışla, Mogadişu'daki Türk üssüne çok yakın bir konumda. Mogadişu'da Türkiye'nin yurtdışındaki en büyük askeri kampı olan TURKSOM Askeri Eğitim Üssü bulunuyor. Burada eğitim görerek göreve başlayan Somalili genç subaylar, ülkede güvenlik ve istikrarı sağlamak için çalışıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading