Yandex Metrica

Somali'de durum vahim! Başbakan ve Deniz Kuvvetleri Komutanı yolsuzluk gerekçesiyle açığa alındı

Somali'de durum vahim! Başbakan ve Deniz Kuvvetleri Komutanı yolsuzluk gerekçesiyle açığa alındı

Somali Cumhurbaşkanı Farmajo, Başbakan Muhammed Roble ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Abas Amin Ali'yi 'yolsuzuk ve kamu arazisini kötüye kullanma' suçlamalarıyla açığa aldı.

Dünya

23.01.2024, 18:32

Somali Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, 'Başbakan (Muhammed Hüseyin Roble), kamu mallarının kötüye kullanımına dair devam eden soruşturma tamamlanmadan 26 Aralık'ta yeni bir savunma bakanı atadı. Başbakanın görev ve yetkileri, soruşturma sürecince askıya alındı.' ifadesi kullanıldı.

İnsanlık bir kez daha utansın! Şifa Hastanesinde İsrail katliamı: Toplu mezar bulundu! İnsanlık bir kez daha utansın! Şifa Hastanesinde İsrail katliamı: Toplu... Haberi Görüntüle

KAMU MALINI KÖTÜYE KULLANMA

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Fermacu'nun, Başbakan Roble ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Ali'yi, "yolsuzluk" ve "kamu malını kötüye kullanma" suçlamasıyla açığa aldığı duyuruldu. Fermacu, Roble'yi ülkeyi yönetememekle suçlarken, Başbakan ise Cumhurbaşkanı'nın seçimleri kasıtlı olarak ertelediğini savunuyor.

Gazze'deki hastanelerde enerji her an tükenebilir: Jeneratörler durma noktasına geldi Gazze'deki hastanelerde enerji her an tükenebilir: Jeneratörler durma noktasına geldi Haberi Görüntüle

YETKİ TARTIŞMASI BAŞLAMIŞTI

Somali'de muhalif cumhurbaşkanı adayları, ülkede süren meclis seçimlerinin şeffaflıktan yoksun olduğunu belirterek, 1 Aralık'ta boykot kararı aldıklarını duyurmuştu. Seçim takvimindeki gecikmeden ötürü şiddet olaylarının görüldüğü ülkede, süreci Başbakan ​Roble'nin devralmasıyla tansiyon düşmüş ancak Roble ve Cumhurbaşkanı Fermacu arasında yetki tartışmaları başlamıştı. Halk Meclisi seçimleri, 16 Kasım'da başlamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading