Yandex Metrica

Sitede Ara

Şok iddia: Nükleer füze erken uyarı sistemi vuruldu

Şok iddia: Nükleer füze erken uyarı sistemi vuruldu

Dünya 3. dünya savaşına doğru hızla ilerlerken Rusya için şoke eden bir iddia ortaya atıldı. Ukrayna dronlarının Rus nükleer füze erken uyarı sistemi vurduğunu duyuran Norveçli yetkililer bunun sonuçları konusunda dünyayı uyarıdı. 

Dünya

26.05.2024, 15:45

Rus Voronezh-DM erken uyarı radarı, 6.000 kilometre mesafeden saldıran nükleer füzeleri tespit etmek için tasarlanan sisteme Ukrayna'nın Ukrayna dronları saldırdı. Söz konusu saldırı sonrası hasar gördüğü iddia edilen radar uyarı sistemine ilişkin Norveçli bir askeri uzmandan açıklama geldi.

Teyit edilmeyen habere göre, Ukrayna'nın insansız hava aracı saldırısında Rusya'nın gelen nükleer füzelere karşı erken uyarı sistemindeki bir radar hasar gördü. ABD Savaş Araştırmaları Enstitüsü'nün (ISW) mevcut durum raporunda, Rusya'nın güneyindeki Armavir kenti yakınlarındaki tesisteki hasara ilişkin fotoğrafların Rus ve Ukrayna kanallarında yayınlandığı belirtildi.

Ortadoğu'nun en güçlü 15 ordusu 2024! Türkiye kaçıncı sırada? Ortadoğu'nun en güçlü 15 ordusu 2024! Türkiye kaçıncı sırada? Haberi Görüntüle

"SALDIRI ABD PLANLADI"

Rusya'nın eski NATO büyükelçisi Dmitry Rogozin konuya ilişkin, ABD'yi bu saldırıyı planlamakla ya da en azından bunu bilmekle suçladı. Bu tür eylemlerin dünyayı nükleer savaşın eşiğine yaklaştırdığı konusunda uyardı. 

Kremlin veya Rusya Savunma Bakanlığı ise saldırıya ilişkin yorumda bulunmadı.

Edinilen bilgiye göre saldırı, Perşembe gecesi Ukrayna'nın Kırım yarımadasında Aluşta yakınlarındaki Rus ordusunun iletişim noktasına da füze fırlattığı sırada meydana geldi. Armavir'deki Rus Voronezh-DM erken uyarı radarının, saldırı halindeki nükleer füzeleri 6.000 kilometre mesafeden tespit edebildiği bildiriliyor. Bu tür radar istasyonları zincirinde, Kırım ve güneybatı Avrupa ile Atlantik'in içlerine kadar olan hava sahasını izliyor.

Müslüman ülkeden örnek karar: İsraillilerin ülkeye girişi yasaklandı Müslüman ülkeden örnek karar: İsraillilerin ülkeye girişi yasaklandı Haberi Görüntüle

"SONUÇLARI FELAKET OLABİLİR"

İddialara göre saldırı Ukrayna'ya ait bir drone ile gerçekleştirildi. Bu, Ukrayna'nın Batılı ortaklarıyla, silahlarını Rusya'daki hedeflere karşı kullanmalarına izin verilmesi konusunda pazarlık yaptığı bir döneme denk geliyor. 

Bağımsız Norveçli askeri uzman Thord Are Iversen, X hakkında şunları yazdı: 

"Uluslararası gerginlik zamanlarında bu tür nesnelere saldırmak iyi bir fikir değil. "Rusya'da insansız hava araçlarıyla saldırabileceğiniz tonlarca hedef var. kaçınırsınız ve bu da onun bir parçasıdır."

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading