Yandex Metrica

Slovakya Başbakanı Fico: AB ve NATO ülkeleri Ukrayna'ya asker göndermeyi planlıyor

Slovakya Başbakanı Fico: AB ve NATO ülkeleri Ukrayna'ya asker göndermeyi planlıyor

Slovakya Başbakanı Robert Fico, bazı Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyesi ülkelerin, Ukrayna’ya asker göndermeyi düşündüğünü belirtti.

Dünya

01.03.2024, 19:56

Slovakya Başbakanı Robert Fico, bazı AB ve NATO üyelerinin asker göndermeyi planladığı Ukrayna'ya asker ve silah göndermeyeceklerini açıkladı. 

Fico, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Slovakya’nın hiçbir şekilde Ukrayna’ya asker göndermeyeceğini ifade etti.

"Birçok NATO ve AB üyesi ülke, askerlerini ikili düzeyde Ukrayna'ya göndermeyi düşünüyor." diyen Fico, bunda büyük güvenlik riskleri gördüklerini vurguladı.

AB ve NATO ülkeleri Ukrayna'ya asker göndermeyi planlıyor

Yavru vatan Kıbrıs'tan Türkiye'ye çağrı! Gelin burada deniz üssü kuralım: Vakti geldi! Yavru vatan Kıbrıs'tan Türkiye'ye çağrı! Gelin burada deniz üssü kuralım:... Haberi Görüntüle

SLOVAKYA UKRAYNA'YA ASKER VEYA SİLAH GÖNDERMEYECEK

Fico, Ukrayna’da savaşın askeri yollarla çözüme kavuşturulamayacağını yineleyerek, ülkesinin ölüme neden olmayan yollarla yardım etmeyi sürdüreceğinin altını çizdi.

Slovakya’nın Ukrayna’da mayın temizleme alanında desteğine devam edeceğini kaydeden Fico, ülkesinin Ukrayna’ya herhangi bir silah ya da askeri mühimmat göndermeyeceğini bir kez daha vurguladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading