Yandex Metrica

Sırp lider Dodik: Erdoğan'a söz verdim savaşmayacağız

Sırp lider Dodik: Erdoğan'a söz verdim savaşmayacağız

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Sırp üyesi Milorad Dodik, Sırp Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ilan edeceğini söylemesinin ardından ülkede tansiyon yükseldi. Dodik, konuyla ilgili yeni bir açıklama yaparak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'a savaşın bir seçenek olmadığı sözünü verdim. Başkası istedi diye savaşa gitmeyiz. Savaşmayacağız ve barışı tehlikeye atmayacağız.” dedi.

Dünya

23.01.2024, 18:17

Milorad Dodik'in ayrılıkçı ifadelerinin ve bağımsız ordu kuracağını söylemesinden sonra Balkanlar'da yeni bir siyasi kriz yaşandı.

Bosna Hersek'te tansiyon yükselirken Türkiye araya girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bosnalı liderlerle bir araya geldi.

İsrail'in Ramat David hava üssü ifşa oldu: Hizbullah İHA ile üsse sızdı! İsrail'in Ramat David hava üssü ifşa oldu: Hizbullah İHA ile... Haberi Görüntüle

“ERDOĞAN'A SÖZ VERDİM”

Dodik gerçek yüzünü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balkanlar'daki güçlü etkisini A News'e anlattı.

Dodik, “Erdoğan'a savaşın bir seçenek olmadığı sözünü de verdim. Başkası istedi diye savaşa gitmeyiz. Savaşmayacağız ve barışı tehlikeye atmayacağız. Benim için siyasi bir amaç yok, çünkü barışı tehlikeye atmış olurum ve bu yüzden bunu yapmayacağım.” dedi.

Görüşmenin olumlu geçtiğinden bahseden Dodik, “Bu yıl birkaç kez Erdoğan ile görüştüm, ilişkilerimizi topyekün görüştük. Masada Bosna-Hersek ve Balkan bölgesi ile ilgili çeşitli siyasi konular, istikrar ihtiyaçları ve tabii ki durumun anlaşılması için, Belgrad'dan Saraybosna'ya ulaşan, Türkiye'nin de desteklediği bir otoyol inşaatı vardı. Balkanlar'daki birçok sorunu çözecek ekonomik konular vardı.” diye konuştu.

Sırp lider Dodik bölgede herhangi bir çatışma yaşanmasını istemediğini ve sorunun boyutu ne olursa olsun barışı önemsediğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading