Yandex Metrica

Sırbistan-Kosova cephesinden yeni gelişme: Slovenya müzakere başlatmak istiyor

Sırbistan-Kosova cephesinden yeni gelişme: Slovenya müzakere başlatmak istiyor

Slovenya, Kosova-Sırbistan geriliminin normalleştirilmesi için çağrı yaptı. Müzakerelerin bir an önce başlatılması gerektiğini söyleyen Kosova Dışişleri Bakanı Fajon, diyalog sürecini desteklediklerini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 22:17

Slovenya, Sırbistan-Kosova ilişkilerinin normalleştirilmesi için harekete geçti. Dışişleri Bakanı Tanja Fajon, müzakerelerin bir an önce başlaması gerektiğini söyledi.

Slovenya Dışişleri Bakanı Tanja Fajon

Joe Biden'ın yerine kim aday olacak? İşte daha şimdiden öne çıkan 5 isim Joe Biden'ın yerine kim aday olacak? İşte daha şimdiden öne... Haberi Görüntüle

'MÜZAKERELER BAŞLAMALI'

Kosova'nın başkenti Priştine'de mevkidaşı Donika Gervalla-Schwarz ile görüşen Fajon ortak basın toplantısında konuştu. Slovenya'nın, Kosova ile Sırbistan arasındaki diyalog sürecini desteklediğini belirten Fajon, şu şekilde konuştu:

Kosova, ilişkilerin normalleşmesi için etkin çaba göstermelidir. Kosova ve Sırbistan, ilişkilerin tamamen normalleştirilmesine yönelik masada bulunan AB önerisini görüşüp, Kosova'nın kuzeyindeki gerilimin tırmanmaması için müzakerelere başlamalıdır.

İsrail kana doymuyor! Çocukları taşıyan BM aracına ateş açıldı İsrail kana doymuyor! Çocukları taşıyan BM aracına ateş açıldı Haberi Görüntüle

SEÇİM ÇAĞRISI

Nisan ayında Kosova'nın kuzeyinde düzenlenecek olan yerel seçimler hakkında açıklama yapan Fajon, seçimlerin "özgür ve adil yapılması" çağrısında bulundu.

Fajon ayrıca Slovenya'nın Kosova ile enerji kaynakları, su ve atık yönetimi gibi birçok alanda işbirliği yapması gerektiğini ifade etti.

Eurofighter alarmı! Savaş uçakları Baltık Denizi üzerinde: Gördükleri yerde imha edilecekler Eurofighter alarmı! Savaş uçakları Baltık Denizi üzerinde: Gördükleri yerde imha... Haberi Görüntüle

SLOVENYA ÖNDE GELEN DESTEKÇİ

Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakanı Donika Gervalla-Schwarz ise Balkan ülkelerinin AB'ye dahil edilmesi konusunda, Slovenya'nın önde gelen destekçilerden biri olduğunu söyledi. Gervalla-Schwarz, şu şekilde konuştu:

Bölgemiz tehlikeli bir aşamada, bu yeni gerçekle yüzleşmeliyiz çünkü tepki vermezsek durumumuz daha da ciddi hale gelebilir.

Sırbistan'ın "Rusya'nın bölgedeki en yakın müttefiki ve temsilcisi" olarak Balkanlar'ı savaşla tehdit ettiğine işaret eden Gervalla-Schwarz, bu tehditlerin işe yaramaması için ülkelerin ortak bir yanıt vermesi gerektiğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading