Yandex Metrica

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Ukrayna Savaşı devam edecek

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Ukrayna Savaşı devam edecek

Avrupa'da doğalgaz krizi devam ederken Ukrayna Savaşı'nın ne zaman sona edeceğine dair tartışmalar da artmaya başladı. Resmi temaslar için Norveç'te bulunan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, önümüzdeki kışın çok daha ağır geçeceğini söyledi ve "Savaş yakın zamanda bitmeyecek." dedi.

Dünya

23.01.2024, 22:16

Ukrayna Savaşı'nın ardından doğalgaz krizi ile karşı karşıya kalan Avrupa'nın önümüzdeki kış ile ilgili endişeleri arttı. Ukrayna Savaşı'nın ne zaman sona ereceğine dair tartışmalar devam ederken Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'ten bir açıklama geldi. 

F-35 ve F-22'nin replikaları vuruldu! Çin'in ABD planı tıkır tıkır işliyor! F-35 ve F-22'nin replikaları vuruldu! Çin'in ABD planı tıkır tıkır... Haberi Görüntüle

'SAVAŞ YAKIN ZAMANDA BİTMEYECEK'

Vucic, resmi ziyarette bulunduğu Norveç'te Ukrayna Savaşı'nın önümüzdeki kış da devam edeceğini söyledi.

Geçen yıla göre çok daha ağır bir kış yaşanacağını söyleyen Vucic, “Savaş yakın zamanda bitmeyecek. Birçoğu Ukrayna’nın kazandığını ve savaşın geride kaldığını düşünürken Ruslar daha iyi savaşmaya başladı." dedi. 

Mavi Hat'ta gerilim tırmanıyor! Hizbullah füzeleri peş peşe fırlattı Mavi Hat'ta gerilim tırmanıyor! Hizbullah füzeleri peş peşe fırlattı Haberi Görüntüle

'BİR SONRAKİ KIŞ DAHA AĞIR ŞARTLARDA GEÇECEK'

Rusya'nın Ukraynaya göre daha az müttefiki olduğunu söyleyen Vucic, Rusların avantajlı olduğunu düşünmediğini ifade etti ve şu şekilde konuştu:

“Savaş daha uzun sürecek ve bu nedenle bir sonraki kışın bu kıştan çok daha ağır şartlarda geçeceğine inanıyorum.

Avrupa doğalgaz krizi ile karşı karşıya iken Vucic Sırbistan'ın sorun yaşamayacağını belirtti. Sırbistan'ın doğalgaz rezervlerinin yüzde 7'sini harcadığını fakat bu kışı iyi geçireceğini söyledi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading