Yandex Metrica

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Kosova Cumhurbaşkanı bize saldırı kararı aldı

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Kosova Cumhurbaşkanı bize saldırı kararı aldı

Rusya Devlet Başkanı Putin'e yakınlığıyla bilinen Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova Başbakanı Albin Kurti’nin kendilerine saldırı kararı aldığını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 22:06

Sırbistan, Kosova yönetiminin bir mahkeme başkanını hükümet yetkilileriyle görüştüğü için görevden almasına tepki gösterdi. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova Başbakanı Albin Kurti'yle ilgili "Sırplara saldırmaya karar verdi" ifadelerini kullandı.

Kosova’nın Mitrovica Mahkemesi Başkanı Sırp asıllı Ljiljana Stevanovic’i görevden uzaklaştırmasına tepki gösteren Vucic, "Kurti, Sırplara saldırmaya karar verdi. Bu eylemiyle barışı yıkmak istiyor. Kosova Başbakanı Kurti, Brüksel Anlaşması'nı çiğnedi. Kosova’daki huzur ve barışa zarar vermek istiyor" ifadesini kullandı.

Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic de yaptığı açıklamada, Kosova hükümetini eleştirerek, "Kosova ve Metohiya’da Sırplara yönelik şiddet devam ediyor. Kurti, aldığı her yeni kararla barış ve istikrarı baltalıyor. Uluslararası anlaşmalar ihlal ediliyor. Buna göre, Brüksel Anlaşması öldü." paylaşımında bulundu.

Kosova hükümeti, 3 Nisan'daki Sırbistan cumhurbaşkanı ve parlamento seçimlerinde Kosova’daki Sırbistan vatandaşlarının oy kullanamayacağını açıklamıştı. Mitrovica Mahkemesi Başkanı Sırp asıllı Ljiljana Stevanovic, 22 Mart’ta Sırbistan’da düzenlenen Milli Güvenlik Konseyi’ne katılmış ve Vucic ile bir araya gelmişti. Kosova hükümeti, Sırbistan'daki konsey toplantısına katılan Stevenovic’i görevden uzaklaştırma kararı aldığını açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading