Yandex Metrica

Sitede Ara

Sırbistan Cumhurbaşkanı gerçeğini kabullenmekte zorlandı: Tarihi karar sonrası hıçkırıklara boğuldu!

BM Genel Kurulu, 11 Temmuz'un "Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü" ilan edilmesi talep edilen karar tasarısını kabul etti.  Karar sonrası Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ise karar sonrası ülkesinin bayrağına sarılarak gözyaşlarına boğuldu. 

Dünya

24.05.2024, 14:24

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 11 Temmuz'un "Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü" ilan edilmesi istenilen karar tasarısını oylama için oturum düzenlendi. Almanya ve Ruanda tarafından sunulan ve Türkiye'nin yanı sıra 40'tan fazla ülkenin eş sunucusu olduğu karar tasarısı, 193 üyeli BM Genel Kurulunda 84 "evet" oyuyla kabul edildi.

Düzenlenen oturumda kararda, Srebrenitsa Soykırımı'nın inkarı ile insanlığa karşı suç, soykırım ve savaş suçlularının yüceltilmesi kınandı. Tasarı, 68 "çekimser" ve 19 "hayır" oyu aldı.

Yunanistan'dan 'vize' provokasyonu! Türk vatandaşlarını adaya almadılar Yunanistan'dan 'vize' provokasyonu! Türk vatandaşlarını adaya almadılar Haberi Görüntüle

VUCİC GÖZYAŞLARINI TUTAMADI 

Oturumda yapılacak oylama öncesinde söz alan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, karar tasarısının "çok siyasi olduğunu" savundu. Vucic, karar tasarısı kabul edilince gözyaşlarını tutamadı. Sırbistan bayrağına sarılıp ağlayan Vucic'in görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

Savaş çanları bangır bangır çalıyor: Üçüncü Dünya Savaşı Ortadoğu'da değil işte orada çıkacak Savaş çanları bangır bangır çalıyor: Üçüncü Dünya Savaşı Ortadoğu'da değil... Haberi Görüntüle

11 TEMMUZ'DA KURBANLARIN ANILMASI TALEP EDİLDİ 

Tasaroyla birlikte verilen kararda her yıl 11 Temmuz'un "Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü" olması kararlaştırılırken, bu günde hem kurbanların anılmasına ilişkin hem de bilinç ve eğitimi artıracak faaliyetlere yer verilmesi talep edildi.

Yunan gemisi balistik füze ile vuruldu: Komşuya Kızıldeniz'de büyük şok Yunan gemisi balistik füze ile vuruldu: Komşuya Kızıldeniz'de büyük şok Haberi Görüntüle

SREBRENİTSA'DA NELER OLDU?

Srebrenitsa'nın 11 Temmuz 1995'te Ratko Mladic komutasındaki Sırp birliklerince işgal edilmesinin hemen ardından BM bünyesindeki Hollandalı askerlere sığınan sivil Boşnaklar, Sırplar'a teslim edildi. Kadın ve çocukların Boşnak askerlerin kontrol ettiği bölgeye gitmesine izin veren Sırplar, en az 8 bin 372 Boşnak erkeği ormanlık bölge, fabrikalar ve depolarda öldürdü, katledilenler toplu mezarlara gömüldü.

Soykırım ortağından çelişkili sözler! Biden'ın Netanyahu açıklaması ABD medyasının gündeminde Soykırım ortağından çelişkili sözler! Biden'ın Netanyahu açıklaması ABD medyasının gündeminde Haberi Görüntüle

1600 KİŞİNİN KİMLİK TESPİTİ YAPILMADI 

Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı, 2007'deki kararında, Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesinden (ICTY) gelen kanıtlar doğrultusunda, Srebrenitsa ve civarında yaşananları "soykırım" olarak nitelendirdi.Srebrenitsa'daki soykırımda hayatını kaybedenlerden kimlik tespiti yapılamayan ve cenazesine ulaşılamayan 1600'den fazla kişi bulunuyor.

 

Habere Tepki Ver

11

0

0

3

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading