Yandex Metrica

Sitede Ara

Simpsonlar İran'daki helikopter kazasını bildi mi? Son tahminleri dehşete düşürdü!

Simpsonlar İran'daki helikopter kazasını bildi mi? Son tahminleri dehşete düşürdü!

Geçtiğimiz pazar günü İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile birlikte Azerbaycan dönüşü Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile birlikte helikopter kazasında yaşamını yitirmişti. Tüm dünyanın çalkalandığı olay sonrasında ise gözler, yaşanan tüm siyasi olayları önceden bilen The Simpsonlar dizisine çevrildi. Dizide, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikpoter kazasında öleceğini önceden konu edindikleri iddia edilmişti. Peki bu iddialar doğru mu? İşte The Simpsonlar'ın İran helikopter kazasına ilişkin detaylar...

Dünya

23.05.2024, 12:35

19 Mayıs günü İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ı taşıyan helikopterin Doğu Azerbaycan'da düşmesi sonucu Türk Akıncı TİHA'ları tarafından helikoter enkazı bulunmuştu.

Helikopter kazasının enkazında İran Cumhurbaşkanı'nın öldüğü öğrenilmişti.  İran Cumhurbaşkanı'nın ölümü sonrasında ise helikopter kazasına ilişkin birçok teori ortaya atıldı.

O teorilerden biri ise 'The Simpsonlar' dizisiyle oldu. Tüm dünyada dönüm noktası olan olayları yıllar önceden bildiği iddia edilen dizi çok konşulanlar arasında yerini aldı.

Savaş çanları bangır bangır çalıyor: Üçüncü Dünya Savaşı Ortadoğu'da değil işte orada çıkacak Savaş çanları bangır bangır çalıyor: Üçüncü Dünya Savaşı Ortadoğu'da değil... Haberi Görüntüle

SİMPSONLAR HELİKOPTER  KAZASINI BİLDİ Mİ?

Dizi de İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümünü bildiği iddiaları sonrasında, ünlü sosyal medya platformu X üzerinden The Simpsonlar'ın kazayı önceden bildiğine dair iddialar ortaya atıldı.

Kullanıcılar X hesabındaki paylaşımları binlerce kez retweetledi ve kullanıcıları heyecanlandırdı. 

İsrail'de yine siren sesleri: Hizbullah, kuzeydeki Kiryat Shmona'da AVM'yi vurdu İsrail'de yine siren sesleri: Hizbullah, kuzeydeki Kiryat Shmona'da AVM'yi vurdu Haberi Görüntüle

RESSAM TARAFINDAN ÇİZİLDİĞİ ÖĞRENİLDİ

X hesabı üzerinde dizide yer alan Marge karakterinin bir elinde kılıç diğer elinde ise sakallı ve sarıklı bir adamın kafasını tuttuğu görsel dolaşım girdi. Ancak detaylı araştırıldığında ise görselin 2022 yılında İtalya'nın Milano kentinde, İran konsolosluğu önünde Mahsa Amini için düzenlenen protestolar da bir eylemci tarafından çizilmiş duvar resmi olduğu öğrenildi. 

Resmin orijinaline bakıldığında ise dizideki Marge Simpson'un sol elinde makası, sağ elinde ise mavi saçlarını tuttuğu yer alıyor. 

İsrail'de ateşkes isyanı: On binlere kişi sokaklara döküldü: Ya barış, ya istifa İsrail'de ateşkes isyanı: On binlere kişi sokaklara döküldü: Ya barış,... Haberi Görüntüle

YAPAY ZEKA İLE TASARLANDI

Bir diğer dolaşıma girilen görsel ise The Simpsonlar'ın bir bölümünde helikopter kazası yaşandığı, görselin ise Ortadoğu'daki insanları temsil eden giyimlerine benzer bir görsel yayınlandı. 

The Simpsonlar dizisi detaylı incelendiğinde ise böyle bir bölümün olmadığı, popüler dizinin AI (Yapay Zeka) yöntemiyle hazırlandığı öğrenildi. 

Diziye ilişkin yapay zekayla hazırlanmış görsellerin, sosyal medya kullanıcıları tarafından dolaşıma sokulduğu, öğrenilirken bir kullanıcı ise ChatGPT yöntemiyle 'ben çizdirdim' diyerek bir paylalımda bulundu.

Ayrıca detaylı incelemeler ve anlizler sonucunda görselin yüzde 99 oranında yapay zeka ile hazırlandığı tespit edildi.

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading