Yandex Metrica

Şili'de yangın faciası! Yüzlerce ölü var olağanüstü hal ilan edildi

Güney Amerika ülkesi Şili, alevlerle boğuşuyor. Şili'nin orta ve güney kesiminde etkili olan orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 112'ye yükseldi. Yetkililer ayrıca, Valparaiso'daki orman yangınlarında yaklaşık 1400 evin hasar gördüğünü aktardı. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, olağanüstü hal ilan ettiklerini duyurdu.

Dünya

15.05.2024, 08:18

Güney Amerika ülkesi Şili'de orman yangınları orta ve güney kesimlerinde etkisini göstermeye devam ediyor.

Yangınlardan en çok etkilenen bazı bölgelerde olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangınlarda 112 kişi hayatını kaybetti. 

ABD'de Cumhuriyetçilerin kongresinde şüpheli şahıs alarmı! Vurularak öldürüldü ABD'de Cumhuriyetçilerin kongresinde şüpheli şahıs alarmı! Vurularak öldürüldü Haberi Görüntüle

1400 EV HASAR GÖRDÜ

Şilili yetkililer ayrıca, Valparaiso'daki orman yangınlarında yaklaşık 1400 evin hasar gördüğünü aktardı. Yetkililer, yangın tehlikesinden dolayı evlerin boşlatılması talimatını verdi.

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, yaptığı açıklamada, koşullar göz önüne alındığında yangınlarda yaşamını yitirenlerin sayısının artacağını, pazartesi ve salı günlerini, hayatını kaybedenler için Ulusal Yas Günü ilan edildiğini söyledi.

Yavru vatan Kıbrıs'tan Türkiye'ye çağrı! Gelin burada deniz üssü kuralım: Vakti geldi! Yavru vatan Kıbrıs'tan Türkiye'ye çağrı! Gelin burada deniz üssü kuralım:... Haberi Görüntüle

ASKERİ BİRLİKLER KONUŞLANDIRILACAK

Yangınlardan etkilenen bölgelere askeri birliklerin konuşlandırılacağını belirten Boric, ''İhtiyaç olan tüm kaynakların hazır bulundurulacak. Herkes tedbirini alsın ve tehdit altında olan ev sahipleri mülklerini bir an önce boşaltsın.'' dedi.

Mavi Hat'ta gerilim tırmanıyor! Hizbullah füzeleri peş peşe fırlattı Mavi Hat'ta gerilim tırmanıyor! Hizbullah füzeleri peş peşe fırlattı Haberi Görüntüle

40 YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Carolina Toha ise itfaiyecilerin yaklaşık 40 yangını kontrol altına aldığını, 29 orman yangıyla ise mücadeleyi sürdürdüğünü belirtti. Şili medyasında çıkan haberde, Valparaiso kentine yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Penuelas Gölü Doğal Parkı'nda da yangın çıktığı belirtilmişti.

Fransa'da İsrail isyanı! Katiller olimpiyatlardan men edilsin: Rus sporculara uygulanan ambargo Siyonistlere işlemedi Fransa'da İsrail isyanı! Katiller olimpiyatlardan men edilsin: Rus sporculara uygulanan... Haberi Görüntüle

TAHLİYE İŞLEMLERİ BAŞLATILDI

Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisinden yangınlara ilişkin yapılan açıklamada, yangının şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığı ve bazı kasabalarda tahliye işlemlerinin başlatıldığını açıklamıştı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading