Yandex Metrica

Ses kaydı sızdı İsrail karıştı! Netanyahu'nun kanlı yüzü bir kez daha ortaya çıktı

Ses kaydı sızdı İsrail karıştı! Netanyahu'nun kanlı yüzü bir kez daha ortaya çıktı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken CNN International, Hamas'ın serbest bıraktığı rehinelerle Netanyahu arasındaki görüşmeyi dünyaya duyurdu. Rehine yakınları, bebek katili Netanyahu'yu öfke kusarken sızdırılan ses kayıtlarındaki helikopter detayı gözlerden kaçmadı.

Dünya

23.01.2024, 21:48

Eşi benzeri gröülmemiş bir soykırıma imza atan binlerce masum Filistinliyi hayattan koparan İsrail'in 2 aydır abluka altına aldığı ve yoğun bombardımana tuttuğu Gazze'ye yönelik saldırıları şiddetlenerek devam ederken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, uzun zamandır köşe bucak kaçtığı öfkeli rehine aileleri ile önceki gün Herzliya'da görüştü. Gergin geçen toplantının detayları İsrail medyasına sızarken Netanyahu ile rehine yakınlarının arasında sert tartışmaların yaşandığı belirtildi.

Siyonist İsrail 290 gündür saldırılarına devam ediyor: Gazze'de can kaybı 39 bini aştı! Siyonist İsrail 290 gündür saldırılarına devam ediyor: Gazze'de can kaybı... Haberi Görüntüle

HİÇBİR SORUYA YANIT VERMEDİ TARTIŞMA ÇIKTI

Netanyahu'nun esir yakınlarına, "Şu anda herkesi eve getirme imkanı yok. Eğer bu bir seçenek olsaydı herhangi birinin bunu reddedeceğini gerçekten hayal edebilen var mı?" ifadesini kullandığına yer verildi.

Bu sözlere tepki gösteren esir yakınları ile Netanyahu arasında tartışma yaşandı. Netanyahu'nun görüşmedeki konuşmasını elindeki kağıttan okudu ve hiçbir soruya yanıt vermedi. Bir esir yakını Netanyahu'ya, "İsrailli esirlerin evlerine dönmesinin Gazze'ye yönelik saldırılardan daha öncelikli olması gerektiği" sözleriyle tepki gösterdi.

Demokratlar için seçim vakti: Kamala Harris mi, bağış paraları mı? Demokratlar için seçim vakti: Kamala Harris mi, bağış paraları mı? Haberi Görüntüle

KONUŞMALAR BASINA SIZDIRILDI

Gergin geçen toplantıda İsrail Başbakanı Netanyahu ile rehine yakınları arasındaki görüşmelerin ses kaydı basına sızdırıldı. Amerikan CNN International'ın haberine göre; ses kayıtlarında, çocuklarıyla birlikte serbest bırakılan ancak kocasının hala Hamas'ın elinde olduğunu belirten bir kadının sözleri var. Öfkeli İsrailli kadın, "Tünellerdeyken kimsenin bizim için bir şey yapmadığını anladım. Bombardıma nedeniyle dışarı çıktık, Gazze yolu üzerindeyken helikopter saldırısına uğradık ve yaralandık" diyor. Kimlerin bırakıldığına dair hiçbir bilginiz yok, hiçbirinizin yok. İstihbarat aldığınızı söylüyorsunuz ama hiçbir şeyi bilmiyorsunuz. İsrail'e dönmemizden üç gün önce kocam Gazze'nin daha farklı yerlerindeki tünellere götürüldü. Erkeklerin güçlü olduğunu mu düşünüyorsunuz? Kocam orada her gün kendini dövüyordu, hangi koşullarda yaşadığını artık Tanrı biliyor." dedi.

Trump'a suikast girişiminde yeni tartışma: İsabet eden kurşun değil miydi? Trump'a suikast girişiminde yeni tartışma: İsabet eden kurşun değil miydi? Haberi Görüntüle

''SİYASETİ REHİNELERİN ÖNÜNE KOYUYORSUNUZ''

Öfkesine hakim olamayan ve Netanyahu hükümetine kin kusan kadın, İsrail ordusunun Gazze'deki tünelleri deniz suyuyla doldurma konusuna değinerek "Kızlarım bana babalarının nerde olduğunu soruyor. Ben de onlara henüz serbest bırakılmadığını söylüyorum. Siz tam tünellerin olduğu yeri bombalıyorsunuz şimdi de buraya su basmaktan mı bahsediyorusnuz? Siyaseti rehinelerin özgürlüğünün önüne koyuyorsunuz" ifadelerini kullandı.

İskender-M balistik füzesi ateşlendi: Dakikalar içinde 100 asker öldürüldü İskender-M balistik füzesi ateşlendi: Dakikalar içinde 100 asker öldürüldü Haberi Görüntüle

''ESİRLERİN HAYATIYLA RULET OYNUYORSUNUZ''

israil medyasından Ynet'e yansıyan haberlerde ise Hamas'a esir düşen genç bir erkeğin annesi şunları kaydetti; "Oğluma ne söyleyeceksin? Bugün onun doğum günüydü, sizler onu terk ettiniz. Hala basın toplantılarında tartışmalar yapıyorsunuz, yeter onları eve getirin. Tünellerde olduğumuz süre boyunca iki kez terk edilmiş hissettik. Neden esirlerin hayatıyla adeta bir rulet oynuyorsunuz? Onları geri getirin, onların hayatı sizin elinizde buna söz verin" 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading