Yandex Metrica

Sergey Lavrov varsa biz yokuz: O konuşurken salon boşaldı

Sergey Lavrov varsa biz yokuz: O konuşurken salon boşaldı

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi oturumuna vidyo mesajla katılan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, buradaki elçiler tarafından protesto edildi.

Dünya

23.01.2024, 22:05

İsviçre'nin Cenevre kentinde 49. Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi oturumu düzenlendi. Pek çok açıklamanın yapıldığı oturumda Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'nun konuştuğu anlar orada bulunanlara enteresan anlar yaşattı. 

BM İnsan Hakları Konseyi oturumuna bir vidyo mesajla katılan Lavrov'un konuşması başlayınca onlarca ülkenin büyükelçisi bir anda ekrana sırtlarını dönerek salonu terk etti. 

Konuşmasında dünyadaki durumun giderek kötüleştiğinden bahseden Lavrov, buna neden olarak ABD ve müttefiklerinin, uluslararası topluma kurallara dayalı kendi düzenini agresif şekilde dayatmaya devam etmesini gösterdi. 

Ukrayna'daki son durumun müsebbibinin Batılı ülkeler olduğunu dile getiren Lavrov, "Eylemlerimizin amacı, müttefik yükümlülüklerimizi yerine getirerek, insanların kurtarılması ve Ukrayna'nın silahlardan ve Nazilerden arındırılmasıdır. Bu, Ukrayna'nın silahlarla donatılarak, NATO'ya çekilmesi girişimlerinin ışığında özellikle güncel bir konudur" diye konuştu.

Rusya'ya yönelik yaptırımların yasadışı olduğunu ileri süren Lavrov, "Yugoslavya, Irak, Libya, Afganistan'da yüz binlerce insanın öldürülmesinden, insan hakları ve uluslararası insancıl hukukun ihlal edilmesinden sorumlu olan ABD ve müttefikleri, bir kez daha çifte standartlar uyguluyor. Batı'nın üstünlük, seçkinlik ve müsamahakarlık duygusuna dayanan kibirli felsefesine son verilmelidir" şeklinde ifadeler kullandı. Ancak Lavrov'un bu sözlerini oradaki gazeteciler dışında kimse dinlemiyordu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading