Yandex Metrica

Savaş sonrası ne olacak? Gazze'ye tampon bölge planı

Savaş sonrası ne olacak? Gazze'ye tampon bölge planı

Mısırlı güvenlik kaynaklarına dayandırılan iddiaya göre; İsrail, Gazze'de çatışmaların bitmesinin ardından tampon bölme oluşturmak istiyor. İsrail bu talebini Arap ülkeleri ve Türkiye'ye bildirdi.

Dünya

17.05.2024, 08:35

İsrail ordusu, bir haftalık insani aranın sona ermesinin ardından Gazze'ye yönelik saldırılarına devam etti. Eşi benzeri görülmemiş soykırıma imza atan İsrail, şimdiye kadar 16 bini aşkın masum Filistinliyi katlederken Reuters haber ajansından dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Güya en anlayışlı onlardı! Batı'nın iki yüzlülüğü: Meloni'nin boyunu eleştiren gazeteci 5 bin euro cezaya çarptırıldı! Güya en anlayışlı onlardı! Batı'nın iki yüzlülüğü: Meloni'nin boyunu eleştiren... Haberi Görüntüle

PLAN 2020 YILINDA BAŞLADI

Mısırlı güvenlik kaynaklarına dayandırılan iddiaya göre; bir haftalık ateşkesin sona ermesinin ardından saldırılarına tekrar başlayan İsrail'in Gazze sınırının Filistin tarafında bir tampon bölge oluşturmak istediği aktarıldı. İsrail, planını 2020 yılında ilişkilerini normalleştirdiği Birleşik Arap Emirlikleri'nin yanı sıra komşuları Mısır ve Ürdün'e de bildirdi.

Ay'da 14 tenis kortu büyüklüğünde mağara keşfedildi! İnsan için son derece uygun Ay'da 14 tenis kortu büyüklüğünde mağara keşfedildi! İnsan için son... Haberi Görüntüle

İKİ ÜLKEYE HABER VERİLDİ

Söz konusu haberde, 7 Ekim Cumartesi sabahı sonrası normalleşme sürecini durduran Suudi Arabistan'a ve Türkiye'ye de bilgi verildiği aktarıldı. İsrail'in bu girişimi, savaş sonrası döneme dair planlarını ortaya koysa da saldırılarının yakın zamanda sona ereceği anlamına gelmiyor. Çünkü Netanyahu hükümeti, Hamas'ı yok edene kadar durmayacağını dünyaya ilan etti. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Dış Politika Danışmanı Ophir Falk, Reuters’a yaptığı açıklamada, planın çok detaylı olduğunu ve Hamas sonrası için üç katlı bir sürece dayandığını ifade etti.

Türkiye'nin Suriye adımı PKK'nın hamisi ABD'yi endişelendirdi! 'Normalleşmeye karşıyız' Türkiye'nin Suriye adımı PKK'nın hamisi ABD'yi endişelendirdi! 'Normalleşmeye karşıyız' Haberi Görüntüle

AMAÇ MİLİTANLARIN İSRAİL'E SIZMASINI ÖNLEMEK

İddiaya göre; tampon bölgenin askerden arındırma sürecinin bir parçası olabileceği belirtildi. Üst düzey İsrailli bir güvenlik yetkilisi de amaçlarının "militanların İsrail'e sızmasını önlemek" olduğunu belirtti. İstikrardan yana olan Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin devletine ulaşmak için ilgili tüm tarafların üzerinde anlaşmaya vardığı savaş sonrası düzenlemeleri destekleyeceğini açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading