Yandex Metrica

Sitede Ara

Sandık sonuçları ortaya çıktı: Putin ilk yenilgisini Trabzon'dan aldı!

Sandık sonuçları ortaya çıktı: Putin ilk yenilgisini Trabzon'dan aldı!

Rusya Başkanlık seçimleri için Rusya dışarısında bulunan 383 bin Rus vatandaşı oy kullandı. Putin yurt dışı oyların yüzde 72,1'ini alarak seçimi kazandı. Türkiye'de Rusya'daki seçimler için dört şehirde sandık kuruldu. Putin, hayatının şokunu Trabzon'da yaşadı. Putin, Trabzon'da oyların çoğunluğunu sağlayamadı.

Dünya

16.04.2024, 17:35

Rusya Devlet Başkanlığı seçimleri için yurtdışında bulunan 383 bin Rus vatandaşı çeşitli yerlerde oy kullandı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, yurtdışında oy kullanan Rus sayısı ile alakalı ''En yüksek'' sayı olduğunu vurguladı. Merkezi Seçim Komisyonu'nun açıklamasına göre yabancı ülkelerdeki seçmenlerin yüzde 72,1'i Putin'e oy verdi. 

Diğer adaylar ise Vladislav Davankov % 16,65, komünist Nikolai Kharitonov %2,22, LDPR lideri Leonid Slutsky %1,97 oy aldı. Davankov her ne kadar yurt dışında ikinci sırada olsa da genel oylamalarda %4,31 oyla Kharitonov ikinci, Davankov ise %3,85 oyla üçüncü sırada yer aldı. Slutsky %3,20 oyla son sırada yer aldı.

Trump-Harris düellosundan kim galip çıktı? Anketin sonuçlarında çarpıcı detay Trump-Harris düellosundan kim galip çıktı? Anketin sonuçlarında çarpıcı detay Haberi Görüntüle

PUTİN TRABZON'DAN YENİLGİ ALDI!

Rusya Devlet Başkanı Putin Türkiye'de İstanbul, Ankara, Antalya ve Trabzon olmak üzere kurulan dört seçim sandığında üç şehirde galip gelirken Trabzon'da hüsrana uğradı. Putin'in rakibi Davankov Trabzon'da yüzde 64,47 oranında oy aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

3

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading