Yandex Metrica

Sitede Ara

S-400 imha oldu, taarruzu püskürttüler: Yanmış savaş uçaklarının uydu görüntüsü ortaya çıktı

S-400 imha oldu, taarruzu püskürttüler: Yanmış savaş uçaklarının uydu görüntüsü ortaya çıktı

Ukrayna topraklarında yeni cephe açarak Harkov yönünde ilerlemek isteyen Ruslar, Vovchansk'ta durduruldu. Donetsk'te Ruslara ait S-400 bataryasının imhasına ilişkin görüntüler ortaya çıkarken, Krasnodar'da kamikaze İHA'larla vurulan hava üssünde çok sayıda savaş uçağının enkaza dönüştüğü kesinleşti. 

Dünya

25.05.2024, 19:54

Rus ordusunun Ukrayna kuzeydoğusunda Harkov yönüne doğru açtığı yeni cephe, kanlı çarpışmalar sonrası kilitlendi. Ruslar, sınıra yakın Ukrayna kasabası Vovchansk'ta durduruldu. Burada sokak çatışmaları devam ederken taarruzun püskürtüldüğü ve Rusların bu bölgede gerilemekte olduğu bildiriliyor. 

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Aleksandr Siriski, Harkov oblastına bağlı Vovchansk'ta Rusların ağır kayıp verdiğini dile getirdi.

2024 başından beri cephe hattındaki günlük personel kaybı (ölü ve yaralı) 700 ilâ 1000 arasında değişen Ruslarda bu rakam son haftalarda günde 1300'ü aşıyor. 

Siriski, bombardıman sonucu harabeye dönüşen Vovchansk haricinde bir başka taarruz noktası olan Lyptsi'de ise Rus ordusunun aktif savunma pozisyonunda olduğunu bölgenin işgalciler tarafından mayınlandığını kaydetti. 

Pokrovsk ve Kurkhove'de çatışmaların yoğun biçimde sürdüğünü anlatan Siriski, Donetsk cephesinin en önemli direniş noktası olan Çasiv Yar'da ise savaşın tüm şiddetiyle sürdüğünü anlattı. Bahmut yakınındaki stratejik bölge aylardır Rus ordusunun saldırısına maruz kalıyor. 

İsrail'de yine siren sesleri: Hizbullah, kuzeydeki Kiryat Shmona'da AVM'yi vurdu İsrail'de yine siren sesleri: Hizbullah, kuzeydeki Kiryat Shmona'da AVM'yi vurdu Haberi Görüntüle

BİR S-400 DAHA BÖYLE İMHA EDİLDİ

Bu esnada Ukraynalılar hem kendi topraklarında işgalcilere ait hedefleri hem de Rusya derinliklerindeki çeşitli üs ve tesisleri vurmaya devam ediyor. Amerikan yardımı kapsamında Ukrayna'ya gönderilen ATACMS füzesi son dönemde Ruslara önemli darbeler indiriyor. 

Donetsk cephesindeki Mospine'de bulunan bir S-400 bataryası misket bombası özellikli ATACMS füzesiyle vuruldu.

ABD yapımı ATACMS mühimmatlarını havada vurmak için ardı ardına savunma füzesi ateşleyen S-400, yakınında sistemi destekleyen bir başka savunma bataryası olmayınca imha olmaktan kurtulamadı.

Dron kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde S-400 bataryasından ateşlenen füzelerin çok sayıda ATACMS'i durdurmaya yetmediği ve yere değmeden infilak eden yüzlerce patlayıcının Rus bataryasını imha ettiği görülüyor. Böylelikle Ruslar, çok pahalı bir sistemi daha kaybetmiş oldu. 

ABD füzelerinin saldırısı altındaki Kırım'da da son bir aydır Rus hava savunma sistemleri büyük darbe yemişti. 

Çılgın proje: Cüce denizaltılar artık nükleer füze taşıyacak! Çılgın proje: Cüce denizaltılar artık nükleer füze taşıyacak! Haberi Görüntüle

ÇOK SAYIDA SAVAŞ UÇAĞI ENKAZA DÖNÜŞTÜ

Bu arada geçtiğimiz günlerde Kerç Boğazı'nın Rusya tarafındaki Krasnodar bölgesinde vurulmuş bir hava üssünde çok sayıda savaş uçağının enkaza dönüştüğü belgelendi. 

CIA aparatı Radio Free Europe tarafından servis edilen uydu görüntüleri, Krasnodar'daki Kuşçiyovskaya Üssü'nde bulunan Su-27, Su-30 ve Su-34 savaş uçaklarının tahrip edildiğini açık biçimde ortaya koydu.

Ukrayna'nın kamikaze İHA'larla gerçekleştirdiği saldırı, Rusya'nın savaş bölgesine yakın bir noktada konuşlanmış jet varlığına büyük darbe indirdi. 

Bu arada Ukrayna istihbaratı, ülkeye 1300 kilometre mesafedeki Tataristan Cumhuriyeti'nde bulunan Rus askeri tesislerinin 23 Mayıs'ta kamikaze İHA'larca vurulduğu bilgisini verdi. 

Nizhnekamsk ve Kazan şehirlerine ulaşan İHA'ların buradaki bazı üsleri hedef aldığı belirtiliyor. Ukraynalılar Tataristan'da Rus ordusu için kamikaze İHA üreten bir tesisi de 17 Nisan'da vurmuştu. 

Şoygu ve Fidan bir araya geldi! Rusya'dan Türkiye'ye ikili istişare önerisi Şoygu ve Fidan bir araya geldi! Rusya'dan Türkiye'ye ikili istişare... Haberi Görüntüle

PUTİN'İN ATEŞKES TEKLİFİ CİDDİYE ALINMADI 

Cephede bu gelişmeler olurken İngiliz haber ajansı Reuters'ın "Vladimir Putin ateşkes istiyor" şeklindeki iddiası gündeme bomba gibi düştü. 

Bazı Rus kaynaklarına dayandırdığı haberinde ajans, Putin'in, Rus işgalindeki bölgelerin tanınması karşılığında ateşkes ilan edilebileceğini söylediğini iddia etti.

Reuters'a göre aynı kaynaklar, "Putin ne kadar sürerse sürsün savaşabilir ancak Putin aynı zamanda savaşı dondurmak için ateşkese de hazır" ifadesini kullandı. 

Vladimir Putin

Daha sonra Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamada ateşkes iddiası teyit edildi ve şöyle denildi:

"Müzakerelere dönebilirler ancak bunu tek bir ülkenin isteklerine göre değil, Belarus ve Türkiye'de yapılan müzakerelerde varılan temel nitelikteki anlaşmalar ve sahadaki gerçeklerden yola çıkarak yapabilirler. Biz buna hazırız."

Batılı ülkelerin sessizlikle karşıladığı bu teklif Ukrayna yönetimince de ciddiye alınmadı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski ne pahasına olursa olsun Rus askerlerinin Ukrayna topraklarını terk etmesinin sağlanması gerektiğini belirtiyor. 

Putin'in ateşkes teklifini yorumlayan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, "Putin bu açıklamayla, 15-16 Haziran'da İsviçre'de yapılacak Barış Zirvesi'ni umutsuzca rayından çıkarmaya çalışıyor. Bu zirvenin başarısından korkuyor. Rus birlikleri Ukrayna şehirlerine füzeler ve kamikaze İHA'lar yağdırırken, Rus birlikleri acımasız saldırılara devam ederken Putin'in çevresi, ateşkese dair bu sahte sinyalleri gönderiyor" açıklaması yaptı. 

 

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading