Yandex Metrica

Rusya'dan 'Türkiye gaz merkezi' açıklaması: Ertelenmesi söz konusu değil

Rusya'dan 'Türkiye gaz merkezi' açıklaması: Ertelenmesi söz konusu değil

Rus bir yetkili Türkiye'deki depremlerin ardından Türkiye Gaz Merkezi projesinde düzenlemeler yapıldığını fakat projenin ertelenmesinin söz konusu olmadığını bildirdi.

Dünya

23.01.2024, 22:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından talimat verilen Türkiye Gaz Merkezi projesi ile ilgili son gelişmeler bilidirildi. Rus bir yetkili asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından projede düzenlemeler yapıldığını fakat askıya alınmasının söz konusu olmadığını söyledi. 

Rusya'dan Batılı ülkelere tepki! 'BM sistemi sınavdan geçiyor' Rusya'dan Batılı ülkelere tepki! 'BM sistemi sınavdan geçiyor' Haberi Görüntüle

'TÜM KURUMLARIN ÇABASI AFETİN SONUÇLARININ ORTADAN KALDIRILMASINA YÖNELİKTİ'

Kuzey Akım boru hatlarına alternatif olabilecek gaz merkezi projesi ile ilgili konuşan Rus yetkili, şu ifadeleri kullandı:

Depremler, Türkiye'nin siyasi, sosyal ve ekonomik alanlarında ana konu haline geldi. Tüm kurumların çabası, 'asrın felaketi' olarak adlandırılan afetin sonuçlarının ortadan kaldırılmasına yönelikti. Bu nedenle diğer bazı konularda düzenlemeler yapıldı.

Esad işi yokuşa sürüyor: Masaya oturmaya hazırız fakat... Esad işi yokuşa sürüyor: Masaya oturmaya hazırız fakat... Haberi Görüntüle

'PROJENİN ERTELENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL'

"Şimdi kademeli olarak gündemimizdeki meselelere geri dönüyoruz, buna gaz merkezi meselesi de dahil" şeklinde konuşan yetkili, gaz merkezi projesinin ertelenip ertelenemeyeceği sorusuna ise "Olmaz, böyle bir şey söz konusu değil" şeklinde cevap verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading