Yandex Metrica

Rusya'dan Putin'in Türkiye ziyaretine ilişkin açıklama: 'Dış politikamızın önceliklerinden biri'

Rusya'dan Putin'in Türkiye ziyaretine ilişkin açıklama: 'Dış politikamızın önceliklerinden biri'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in başkanlık seçimleri sonrası ilk ziyaretini Çin’e yapacağı açıklandı. Öte yandan Putin'in Türkiye ziyaretine ilişkin bir açıklama da yapıldı.   

Dünya

18.05.2024, 11:19

Başkanlık seçimlerinde yeniden zafer ilan eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretine ilişkin planlamaların devam ettiği belirtildi. 

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuri Uşakov, Rusya’daki başkanlık seçimlerinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ilk yurtdışı seyahatini Çin’e gerçekleştireceğini belirterek, Putin’in Türkiye ziyaretinin de dış politikalarının önceliklerinden biri olduğunu ifade etti.

ABD'li senatörlerden UCM'ye İsrail tehdidi: Sizi ve ailelerinizi hedef alırız ABD'li senatörlerden UCM'ye İsrail tehdidi: Sizi ve ailelerinizi hedef alırız Haberi Görüntüle

İLK RESMİ ZİYARET ÇİN'E

Rusya’da geçtiğimiz mart ayında yapılan başkanlık seçimlerinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ilk yurtdışı temaslarıyla ilgili programı belli olmaya başladı. Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuri Uşakov, Putin’in ilk yurtdışı seyahatini Çin’e yapacağını söyleyerek, “Ben ve Çin tarafı ziyaret tarihiyle ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapacağız. Herkes bu ziyaretin seçimlerin ardından Putin’in ilk yurtdışı seyahati olduğunu biliyor. Bu resmi temaslarda sadece başkentin (Pekin’i) değil, başka bir şehrin de ziyaret edilmesi planlanıyor” dedi.

Uşakov, ayrıca Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in yeniden başkan seçildikten sonra geçtiğimiz yıl ilk yurtdışı ziyaretini Rusya’ya gerçekleştirdiğini hatırlatarak, Putin’in de bu ziyarete aynı şekilde karşılık vereceğini belirtti.

ATACMS füzeleri Belbek havaalanında geceyi aydınlattı: 30'a yakın Rus savaş uçağı tahrip edildi ATACMS füzeleri Belbek havaalanında geceyi aydınlattı: 30'a yakın Rus savaş... Haberi Görüntüle

“TÜRKİYE’YE BİR ZİYARETİN PLANLANDIĞINI AÇIKÇA SÖYLEYEBİLİRİM”

Putin’in Türkiye ziyaretinin de gündemde olduğunu aktaran Uşakov, “Türkiye’ye bir ziyaretin planlandığını açıkça söyleyebilirim. Hazırlıklar yapılıyor ama tarihler henüz net değil. Bu ziyaret dış politikamızın önceliklerinden biri. Önümüzdeki günlerde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetinin uygulanması için kesin tarihleri tartışacağız” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Loading