Yandex Metrica

Rusya'dan Erdoğan açıklaması: 'Minnettarız'

Rusya'dan Erdoğan açıklaması: 'Minnettarız'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Türkiye’nin Ukrayna’da müzakere masasına dönülmesi hususunda her türlü kolaylaştırıcı rolü oynamaya hazır olduğuna yönelik açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek bunun için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettar olduklarını söyledi.

Dünya

04.04.2024, 14:28

Haftalık basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna'da barışı tavsiye eden, arabulucu olmak isteyen herkese teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye’nin Ukrayna’da müzakere masasına dönülmesi hususunda her türlü kolaylaştırıcı rolü oynamaya hazır olduğuna yönelik açıklamasını önemli bulduklarını ifade eden Zaharova, kendisine minnettar olduklarını söyledi. Batı ülkelerinin dayattığı politikalara eleştiriler getiren Mariya Zaharova, "Kolektif Batı'nın tüm gezegene neyi dayattığını anlayan dünya, uzun yıllardır yaptığımız gibi barışı, barışçıl bir senaryoyu, barışçıl bir çözümü giderek daha aktif bir şekilde destekliyor." dedi.

İsrail'de kritik toplantı: Netanyahu'nun tutuklanma ihtimali görüşüldü İsrail'de kritik toplantı: Netanyahu'nun tutuklanma ihtimali görüşüldü Haberi Görüntüle

"MİNNETTARIZ"

Kendilerine gelen barış tekliflerini olumlu karşıladıklarını ve kimden gelirse gelsin mutluluk duyduklarını belirten Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu, kolektif Batı'nın, gerilimi tırmandırmaya yönelik saldırgan nitelikte bitmek bilmeyen açıklamalar yaptığı, silah tedarikine devam ettiği ve terör faaliyetlerini desteklediği bir dönemde barışa doğru ilerlemekle ilgili çok önemli bir mesajdır. Bu nedenle herkese minnettarız. Bu aynı şekilde Türk tarafının ve bizzat Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın inisiyatifi için de geçerlidir."

Rusya ve Çin doları tarihe gömdü: Artık ticarette dolar kullanılmayacak Rusya ve Çin doları tarihe gömdü: Artık ticarette dolar kullanılmayacak Haberi Görüntüle

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'da yeniden devlet başkanı seçilen Vladimir Putin'i telefonla aramış ve mevkidaşını kazandığı son seçim zaferinden ötürü tebrik etmişti. Erdoğan, Putin'e Türkiye ile Rusya ilişkilerindeki olumlu seyrin yeni dönemde artarak devam edeceğine inandığını belirterek Türkiye'nin Ukrayna’da müzakere masasına dönülmesi konusunda her türlü kolaylaştırıcı rolü oynamaya hazır olduğunu ifade etmişti.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading