Yandex Metrica

Rusya'dan ABD'ye Yemen tepkisi: 'Çatışma bölgesi genişletiliyor'

Rusya'dan ABD'ye Yemen tepkisi: 'Çatışma bölgesi genişletiliyor'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Yemen'e yönelik saldırılarının çatışma bölgesinin genişlemesine yol açtığını söyledi.

Dünya

01.03.2024, 17:15

Yemenli mevkidaşı Ahmed Avad bin Mubarek ile Rusya'nın başkenti Moskova'da görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki durumu değerlendirdi. Lavrov, "Yemenli Husilerin ticari gemilere saldırı düzenlemesiyle Kızıldeniz ve Aden Körfezi sularında artan gerilim, Filistin-İsrail meselesinde gerginliğin artmasının ve Yemen'de 9 yıldır krizin sürmesinin sonucudur. Sebebi ne olursa olsun ticari gemilere yönelik saldırıları tasvip etmiyoruz. Ancak ABD ve İngiltere'nin Yemen topraklarına yönelik saldırgan eylemlerini de kabul etmiyoruz." dedi.

Akdeniz'deki gövde gösterisi Yunan medyasını rahatsız etti: Eyvah Türkler Akdeniz'deki gövde gösterisi Yunan medyasını rahatsız etti: Eyvah Türkler Haberi Görüntüle

GAZZE

Gazze'deki duruma da değinen Lavrov, bölgedeki şiddetin sürmesinin askeri ve siyasi riskleri artıracağını belirterek "Kızıldeniz'de uluslararası gemilerin güvenliğinin sağlanması konusu, uluslararası toplumun tüm sorumlu üyeleri için öncelikli olmalıdır. Sorunun siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesi gerekiyor. ABD'nin 'Refah Muhafızı Operasyonu' Yemen topraklarına füze ve bomba saldırılarıyla sonuçlandı, çatışma bölgesinin genişlemesine ve olumsuz sonuçlara yol açtı." ifadelerini kullandı.

Yunan adasına giden Türklerin yüzüne tükürdüler: Küfür gibi menü kapağını hiç önemsemedi! Yunan adasına giden Türklerin yüzüne tükürdüler: Küfür gibi menü kapağını... Haberi Görüntüle

ZELENSKİ'NİN BARIŞ PLANI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin barış planını da eleştiren Lavrov, bunun Rusya için "ültimatom" olduğunu belirtti.

Bakan Lavrov, ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Ukrayna'ya asker göndermenin "ihtimal dışı" bırakılmaması gerektiğine yönelik açıklamalarını değerlendirerek, "Bu tarz düşünceleri paylaşan ve bu ihtimali gözden geçirenlerin, aklı Avrupa için daha güvenli ve rasyonel fikirler için kullanmalıdır." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading