Yandex Metrica

Rusya'daki kanlı saldırıyı bilen ABD'den o ülkeye uyarı! Terör alarmı verildi

Rusya'nın başkenti Moskova'daki kanlı saldırıdan 2 hafta önce bir uyarı yayınlayan ABD bu kez de Fransa'daki vatandaşlarını ikaz ederek teröristlerin kalabalık alanları hedef alabileceğini açıkladı. Ayrıca Moskova'daki saldırısı sonrası diğer ülkeler de terör alarmına geçti. 

Dünya

08.04.2024, 20:03

22 Mart akşamı Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Crocus City Hall binasındaki konser salonunda terör saldırısı meydana geldi.

Eli kanlı terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği silahlı saldırı sonucunda 139 kişi hayatını kaybetti. fazla kişi hayatını kaybetti. 200'e yakın kişi de yaralandı.

Kanlı saldırının ardından 4 terörist dahil 11 kişi Ukrayna sınırı yakınlarında yakalandı. Hakim karşısına çıkarılan 5 terörist tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ABD Büyükelçiliğinin iki hafta önce Moskova'daki vatandaşlarını konser salonlarından uzak durmasını konusunda uyardığı ortaya çıktı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kanlı saldırının intikamının en yakın zamanda alınacağını duyururken Rus istihbaratına göre; ABD, İngiltere ve Ukrayna'nın terör saldırısında parmağı var.

Hedef sadece Gazze değil: İsrail bombaları bin yıllık tarihi siliyor: Bir ulus topyekün yok oluyor! Hedef sadece Gazze değil: İsrail bombaları bin yıllık tarihi siliyor:... Haberi Görüntüle

ABD BU KEZ FRANSA'YI UYARDI

İki hafta önce bir uyarı yayınlayarak vatandaşlarını toplu etkinliklerden uzak durmaya çağıran ABD bu kez de Fransa için bir uyarı yayınladı.

Teröristlerin turistik yerleri hiç uyarı vermeden hedef alabileceği konusunda uyarıda bulunan ABD Büyükelçiliği'nden şu açıklama yapıldı;

''Sıkışık ve popüler turistik bölgeleri ziyaret edenler çevrelerine özellikle dikkat etmeleri gerekiyor. Ayrıca vatandaşlar, şüpheli gördükleri insanları ve faaliyetleri kolluk kuvvetlerine bildirmeleri gerekiyor.''

İran tiyatrosu hızlı bitti: Operasyonların devamı gelmeyecek İran tiyatrosu hızlı bitti: Operasyonların devamı gelmeyecek Haberi Görüntüle

FRANSA'DA TERÖR ALARMI

Fransız hükümeti de 22 Mart akşamı Moskova'da gerçekleşen terör saldırısının ardından ulusal güvenlik alarm sistemini en yüksek seviyeye yükseltti.

Fransa Başbakanı Gabriel Attal, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron başkanlığında yapılan Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısının ardından sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Açıklamada ''Moskova'daki saldırının sorumluluğunu DEAŞ'ın üstlendiği iddiası ve ülkemizin üzerindeki tehditler göz önüne alındığında ulusal güvenlik uyarı sistemini en üst seviyeye çıkarmaya karar verdik: Saldırı acil durumu" ifadesini kullandı.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

3 ÜLKE DAHA TEYAKKUZDA

Moskova'daki saldırısı sonrası diğer ülkeler de terör alarmına geçti. İtalya İçişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklama ile yoğun nüfusun olduğu bölgelerde ve turistik alanlarda gözetleme ve kontrol faaliyetlerinin artırılacağını duyurdu.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, DEAŞ'ın Almanya için de büyük bir tehlike olduğunu belirtti. Feaser, durumun Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı ve eyaletlerin güvenlik birimleri tarafından izlendiğini belirtti.

Güvenlik önlemlerini artıran diğer bir ülke de Sırbistan oldu. Sırbistan'da jandarma botları Sava nehrinde devriye gezerken İsviçre de DAEŞ tehdidini ciddiye aldığını ve gelişmeleri yakından takip ettiğini duyurdu.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading