Yandex Metrica

Rusya-Ukrayna savaşında 6. gün! İkinci görüşme ne zaman yapılacak? Ukrayna basını tarih verdi

Rusya-Ukrayna savaşında 6. gün! İkinci görüşme ne zaman yapılacak? Ukrayna basını tarih verdi

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri operasyonunun 6. gününe girildi. Peki operasyon daha ne kadar sürecek? Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 'Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri, belirlenen hedeflere ulaşılana kadar askeri operasyonları yürütmeye devam edecek.' dedi. Ukrayna basını, ikinci barış görüşmesinin yarın olacağını duyurdu. İşte Rusya-Ukrayna savaşına dair tüm detaylar...

Dünya

23.01.2024, 18:53

Putin'in emriyle harekete geçen Rus ordusunun Ukrayna'ya düzenlediği askeri hareket 6. gününe girdi. Bölgede çatışmalar devam ederken Ukrayna ordusu ülkenin birçok yerinde Rus askerlerine karşı koymaya devam ediyor. 

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDAN SON DAKİKA BİLGİLER

17:47: ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Rusya'nın Ukrayna'daki ihlalleri her geçen saat artmakta, okulları ve hastaneleri vurmaktadır. Putin'in bunu koşulsuz olarak durdurması gerektiğine dair kararlı ve birleşik bir mesaj göndermeliyiz.

16:45: Ukrayna basını, ikinci müzakere görüşmesinin yarın olacağını açıkladı. Rusya ile Ukrayna'nın ikinci barış görüşmesinin 2 Mart'ta (yarın) yapılacağı belirtildi. 

16:35: Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev’de Ukrayna istihbaratına ait "enformasyon saldırısı" yapan merkezi yüksek hassasiyetli silahlarla vuracağını duyurdu.

15:33: Rusya Dışişleri Bakanlığı, batı teknolojisine karşı harekete geçmek için bir sistem oluşturulması gerektiğini açıkladı. Meta ve  Google'ı gibi teknoloji devlerinin savaşı kışkırtmaktan sorumlu olduğu öne sürüldü. 

14:10: Rusya Devlet Başkanı Zelenski: Harkov meydanına atılan roket, açık ve gizlenmemiş bir terördür. Bundan sonra Rusya bir terör devletidir. Kimse bunu affetmeyecektir. Kimse unutmayacaktır.

13:52: Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'daki operasyonun ardından getirilen yaptırımların Rusya'yı tutumunu değiştirmesini sağlamayacağını ifade etti.

13:35: NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Putin Avrupa'da barışı yok etmiştir, Belarus işgale yardım etti, NATO Ukrayna'nın yanındadır. Geçtiğimiz hafta içerisinde biz ittifakımızın doğu kısmındaki mevcudiyetimizi güçlendirdik. Fransız birlikleri Romanya'dan da geliyorlar. Tarihimizde ilk defa NATO mukabele gücünü harekete geçiriyoruz. Kuvvetlerimiz Avrupa'nın doğusunda konuşlanacak.'' dedi.

13:30: BM, Rusya-Ukrayna savaşında en az 660 bin kişinin Ukrayna'dan komşu ülkelere geçtiğini, Ukrayna'da çoğu mahsur 470 binden fazla diğer ülke vatandaşlarının bulunduğunu bildirdi.

13:22: Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 'Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri, belirlenen hedeflere ulaşılana kadar askeri operasyonları yürütmeye devam edecek.' şeklinde açıklama yaptı.

12:48: Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Ukrayna-Rusya Savaşı’nın 6’ncı gününde Rus ordusunun kayıplarını açıkladı. Bakan Reznikov bugüne kadar Rus ordusunun 5710’dan fazla personel kaybı verdiğini ve 29 savaş uçağının düşürüldüğünü belirtti.

12:40: Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'nın hala nükleer teknolojiye sahip olduğunu belirterek, "ABD için, Avrupa'daki nükleer silahları geri çekme zamanı. Rusya, stratejik istikrar konusunda ABD ile ortak çalışmaya hazır. Bu tehlikeye cevap vermemezlik edemeyiz" şeklinde açıklama yaptı.

12:15: Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı, gece saatlerinde 5 Rus savaş uçağı düşürdüklerini söyledi. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı, “Rus güçler Kiev ve Harkov'u kuşatma altına almaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

11:45: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, 'Roketler, bombalar durdurulsun. Rusya'yı ekonomik olarak yok edin' çağrısı yaptı. Zelenski ayrıca ''Rus füzeleri, uçakları ve helikopterleri için gökyüzünün tamamen kapatılması gerek. 5 günde Ukrayna’ya 56 füze saldırısı yapıldı, 113 seyir füzesi fırlatıldı.'' açıklaması yaptı.

11:20: Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, "Belarus, Rusya'nın Ukrayna'daki harekatına katılmayı planlamıyor" şeklinde açıklama yaptı.

11:08: Ukrayna ordusu 6 gündür devam eden savaşın bilançosunu açıkladı. Yapılan açıklamada '5 bin 710 Rus askeri öldürüldü.' ifadelerine yer verildi.

10:25: Kiev yakınlarındaki Bucha köprüsü bombalandı. Yollarda büyük oyuklar oluştu.

10:00 Rusya güçleri, Ukrayna'nın ikinci en büyük kenti olan Harkov'a füze ve bomba yağdırıyor. Harkov belediye binasının vurulma anı, güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Saldırı sonucu 70'ten fazla Ukrayna askeri hayatını kaybetti.

09:40: Rus ordusu Ukrayna şehri Kherson'a ulaştı. Belediye başkanı Igor Kolykhayev, "Rus ordusu Kherson'un girişlerine kontrol noktaları kuruyor" dedi.

08:50: Çernihiv bölgesi ve Berdyansk yakınlarında tank ve zırhlı araçlardan oluşan Rus konvoyuna hava saldırısı düzenledik.

08.03: Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yeniden sirenler çalıyor. Başkentte hava saldırısı alarmı verildi

07.23: Ternopil, Vinnytsia ve Volyn ile birlikte Kiev'in batısındaki Rivne'de siren sesleri duyuluyor.

06.40: Ukrayna’nın ayrılıkçı Donetsk bölgesinde yetkililer, Ukrayna bombardımanı sonucu sivillerin öldüğünü açıkladı.

06:10: ABD merkezli Maxar Technologies şirketi, ellerindeki yeni uydu görüntülerine göre Ukrayna'ya savaş açan Rusya'nın askeri konvoyunun uzunluğunun, 40 milden (64 km) fazla olduğunu açıkladı.

04.30: Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile yaptığı telefon görüşmesinde, Rus saldırılarına karşı daha fazla desteğe ve silaha ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Ukrayna barış istiyor fakat Rusya'nın saldırılarına karşı daha fazla desteğe ve silaha ihtiyacımız olduğunu vurguladım" dedi.

22.20: Karartma uygulanan Ukrayna’nın başkenti Kiev’de tekrar siren seslerinin duyulmasıyla beraber Ukraynalılar yeraltı sığınaklarına geçti.

21.20: Başkent Kiev'in doğusundaki Brovary kenti Rus hava saldırısının hedefi oldu. Saldırının ardından bölgede büyük hasar meydana geldi, alevler gökyüzüne yükseldi. İlk bilgilere göre, saldırıda 6 kişi yaralandı. Yaralılar arasında Brovary Belediye Başkanı'nın da olduğu bildiriliyor. Bölge sakinlerine evlerinden çıkmamaları konusunda uyarılar yapılıyor. 

20.54: Batılı yetkililer, “Rusya, Ukrayna sınırındaki güçlerinin yarısını Ukrayna’ya soktu” açıklamasını yaptı.

OpenAI'den tarihi hamle! Yılların arama motoru Google tarihe karışıyor! OpenAI'den tarihi hamle! Yılların arama motoru Google tarihe karışıyor! Haberi Görüntüle

UKRAYNA'DA BOMBARDIMAN SONRASI YIKIM

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Sumy kentinin güneyinde bulunan Okhtirka kasabasında Rusya’nın hava saldırıları sonucu meydana gelen yıkımı görüntüledi. Ordudan yapılan açıklamada, “Sumy bölgesinde Okhtirka’da Rusya'nın benzeri görülmemiş terör eylemlerini görüyoruz. Rus birlikleri konutları, anaokullarını vurmaya devam ediyor ve demiryoluna hasar verdiler. Üç gündür insanların cansız bedenleri enkazdan çıkarılıyor. Rusya, sadece doktorların çalıştığı askeri altyapıyı yaralamakla kalmadı, yıkım gerçekleştirdi. Ölü sayısı artmaya devam ediyor” denildi. Açıklamada henüz ölü ya da yaralı sayısı paylaşılmadı.

Körfez'de gemi battı! 1,4 milyon litre petrol denize aktı: Ekipler seferber edildi Körfez'de gemi battı! 1,4 milyon litre petrol denize aktı: Ekipler... Haberi Görüntüle

İLK MÜZAKEREDEN SONUÇ ÇIKMADI

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrasında, taraflar arasında ilk görüşme yapıldı. İkinci tur görüşmeler için heyetlerin danışma amaçlı olarak önce başkentlerine dönecekleri belirtildi. İkinci tur görüşmelerin yakın gelecekte yapılacağı açıklandı. Zelenski, Rusya ile yapılan müzakerelerde henüz Ukrayna'nın istediği bir sonucun çıkmadığını ifade etti.

Bozkurt işaretini andırıyor! Almanlar abarttı: Almanya’da ‘sessiz tilki’ işareti yasağı gündemde! Bozkurt işaretini andırıyor! Almanlar abarttı: Almanya’da ‘sessiz tilki’ işareti yasağı... Haberi Görüntüle

İKİNCİ TOPLANTI NE ZAMAN VE NEREDE YAPILACAK?

Rus heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Müşaviri Vladimir Medinskiy, “Rusya ve Ukrayna heyetlerinin bir sonraki toplantısı önümüzdeki günlerde Belarus-Polonya sınırında gerçekleşecek” diye konuştu.

Trump'a suikast girişiminde o ülkeye suçlama! Gizli Servis güvenliği artırdı Trump'a suikast girişiminde o ülkeye suçlama! Gizli Servis güvenliği artırdı Haberi Görüntüle

UKRAYNA SAĞLIK BAKANLIĞI: EN AZ 352 ÖLÜ

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, işgalin başından beri 14’ü çocuk 352 sivilin öldüğünü açıkladı. Yaralı sayısı ise 116’sı çocuk 1684 kişi olarak açıklandı. Bu arada ABD istihbaratına göre Rusya, beş günde Ukrayna’ya en az 350 füze attı.

Bilim insanlarından yüzyıllık keşif: Dünya'nın en yırtıcı hayvanına ilişkin büyük keşif: Hiçbir yırtıcıda yok... Bilim insanlarından yüzyıllık keşif: Dünya'nın en yırtıcı hayvanına ilişkin büyük... Haberi Görüntüle

PUTİN SAVAŞIN DURMASI İÇİN ŞARTLARINI SUNDU

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Macron görüşmede Putin'e 'acil ateşkes' çağrısı yaptı. Putin ise çözümün ancak Rusya'nın Kırım üzerindeki egemenliğinin tanınması, Ukrayna'nın militarizm ve Nazizim’den arındırılması ve tarafsız statüsünün sağlanmasıyla mümkün olduğunu ifade etti.




 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading