Yandex Metrica

Rusya teröristlere işkence görüntülerini paylaştı: Putin kime gözdağı veriyor?

Rusya'da son 20 yılın en kanlı saldırısı olarak tarihe geçen saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. Rusya'da 139 kişinin hayatını kaybettiği konser salonu saldırısından sonra, eylemi gerçekleştirenler Rusya tarafından tek tek yakalandı. Rusya, saldırıyı gerçekleştiren teröristlere işkence yaptıkları görüntülerü paylaştı. Putin'in bunu bilerek yaptığı ve ABD'ye gözdağı verdiği iddia ediliyor.

Dünya

10.04.2024, 23:39

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Crocus City Hall Belediye Binası'nda düzenlenen etkinlikte terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği saldırı sonucunda 139 kişi hayatını kaybetmiş, konser salonunda çıkan yangın sonucunda yaşanan çökme sebebi ile onlarca kişi ise can vermişti.

Rusya, saldırıya ilişkin 'Aralarında saldırıda bulunan 4 kişi' ile birlikte 11 kişinin Rusya Federal Güvenlik Servisi tarafından gözaltına alındığını duyurmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, saldırıyı düzenleyen teröristlere yapılan işkence görüntülerini tüm dünya ile paylaşmasının ardından, gözler Putin'in sıradaki stratejik hamlesine çevrilmiş durumda. Rusya teröristlere uygulanan işkence görüntülerini paylaştıktan sonra akıllara tek bir soru geliyor. Putin kime gözdağı veriyor?

Rusya Federal Güvenlik Servisi tarafından işkence edilen DEAŞ mensubu terörist

Türkiye'den çifte standarda tepki! ABD'nin İnsan Hakları Raporu sert ifadelerle eleştirildi Türkiye'den çifte standarda tepki! ABD'nin İnsan Hakları Raporu sert ifadelerle... Haberi Görüntüle

RUSYA TERÖRİSTLERE İŞKENCE GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

Paylaşılan görüntülerde saldırıda bulunan teröristlerden biri olan Saidakrami M. Rajabalizoda'nın kulağının bir kısmının kesilip ağzına tıkıldığı gösterildi. Rusya'nın yayımladığı görüntülerin bir başkasında ise Şemsidin Feriduni adlı teröristin gözaltındayken cinsel organına elektrik kablosu bağlandığı, bu yöntem ile işkence edildiği görüntülendi.

Rusya Federal Güvenlik Servisi tarafından 'bilerek' sızdırılan görüntü

TikTok'a yasak geldi: ABD resmen TikTok'a savaş açtı! TikTok'a yasak geldi: ABD resmen TikTok'a savaş açtı! Haberi Görüntüle

GÖRÜNTÜLER NEDEN PAYLAŞILDI?

Görüntülerin bir diğer paylaşılma sebebinin ise Rusya'nın intikam alacağını göstermek, diğer DEAŞ ve terör örgütü mensuplarının tekrardan Rusya'da böyle bir saldırıya cesaret edememesi için uyarı amaçlı olduğu tahmin ediliyor.

Rus insan hakları örgütü işkenceye karşı komite üyesi Olga Sadovskaya, Rusya'nın yakın tarihinde işkence videolarının devlet televizyonunda gösterilmediğini söyledi. Sadovskaya, videoların dağıtılmasında "iki amaç vardı" dedi. "Birincisi, başka bir terör saldırısı planlayabilecek insanlara başlarına neler gelebileceğini göstermek, ikincisi ise bu terör saldırısında insanların uğradığı acının intikamının alındığını topluma göstermek." ifadelerini kullandı.

Lavrov, İsviçre'de düzenlenecek barış konferansından ümitsiz: 'Batılı ülkeler, İstanbul'daki anlaşmanın imzalanmasını engelledi' Lavrov, İsviçre'de düzenlenecek barış konferansından ümitsiz: 'Batılı ülkeler, İstanbul'daki anlaşmanın... Haberi Görüntüle

PUTİN İNTİKAM MI HEDEFLİYOR?

Paylaşılan görüntülerin ardından uzmanlar, Rus yetkililerin görüntüleri bilerek yayınladığı, teröristlere en acımasız şekilde muamele yapma sebeplerinin Putin'in intikam alma hırsı olduğu, saldırıyı yönetenlere gözdağı verme amacı olduğu belirtildi.

Gazze'deki hastanelerde enerji her an tükenebilir: Jeneratörler durma noktasına geldi Gazze'deki hastanelerde enerji her an tükenebilir: Jeneratörler durma noktasına geldi Haberi Görüntüle

NELER OLMUŞTU?

Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus City Hall adlı konser salonunda 22 Mart akşamı DEAŞ tarafından yapılan saldırı sonucunda 139 kişi hayatını kaybetmişti. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde teröristlerin silahlar ile rastgele etrafa saldırdığı görülmüştü.

KAYNAK: TRHABER

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading