Yandex Metrica

Rusya, NATO ve AB'nin çağrılarına 'ikiyüzlülük' dedi

Rusya, NATO ve AB'nin çağrılarına 'ikiyüzlülük' dedi

Rusya, NATO ve AB'nin Moskova'nın Açık Semalar Anlaşması'ndan çekilme kararına karşı aldığı tavrı samimi bulmayarak, ABD'ye karşı farklı bir tutum sergilediğini savunuyor.

Dünya

23.01.2024, 17:36

Rus haber ajansı Tass'ta Rusya Dışişleri Bakanı, Batı'nın, Rusya'yı suçlayarak, son 10 yılda Antlaşma kapsamındaki yükümlülüklerini açıkça ihmal ettiğini ifade etmediğini düşünüyor.

"GERİ DÖN" ÇAĞRILARINI İKİYÜZLÜ OLARAK NİTELEDİ

Habere göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Rusya'nın Washington'ın yaptığı gibi anlaşmadan çekilme kararına yanıt olarak NATO ve AB'nin Moskova'ya, Açık Semalar Antlaşması'nı feshetmemeye yönelik ikiyüzlü çağrıları karşısında şok olduğunu söyledi.

Rus üst düzey diplomat, ABD'nin sahte iddialarla Açık Semalar Antlaşması'ndan tek taraflı olarak çekilmesinin "çıkarlar dengesini bariz bir şekilde ihlal ettiğini" ve Rusya'yı "askeri şeffaflık açısından eşit olmayan bir konuma" soktuğunu vurguladı. Bakan, "Bu koşullarda, Moskova'nın bu anlaşmaya daha fazla katılması anlamını tamamen yitirmiştir" dedi.

LAVROV, BATI'NIN SUÇU RUSYA'YA ATTIĞI GÖRÜŞÜNDE

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'a göre, Batı, suçu Rusya'ya atıp, son 10 yılda "ABD, Kanada, Fransa ve Birleşik Krallık topraklarının çoğunu Rus uçaklarına kapatarak Açık Semalar Antlaşması kapsamındaki yükümlülüklerini bariz bir şekilde ihmal ettiğini" belirtmiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading