Yandex Metrica

Rusya: NATO, Avrupa’da füze sistemlerini Rusya’ya karşı konuşlandırıyor

Rusya: NATO, Avrupa’da füze sistemlerini Rusya’ya karşı konuşlandırıyor

Rusya, Afganistan'da boşluk mu arıyor?

Dünya

23.01.2024, 17:35

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 9. Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansı açılış konuşmasında NATO'nun askeri birliklerinin Afganistan'dan çekilmesi ve Avrupa'da Rusya'ya karşı tutumunu değerlendirdi.

Rus bakan, Afganistan’da "sağlam" devlet yönetim yapısının oluşturulamadığını öne sürerek, "NATO askeri güçlerinin Afganistan’dan çekilmesinin ardından, halkın durumunun kötüleşmesi, yoğun göçlerin yaşanması ve aşırıcılığın komşu ülkelere yayılması gibi tüm olumsuz sonuçlarıyla birlikte iç savaş yeniden yaşanabilir." dedi.

Şoygu, Pakistan, İran ve Şanghay İşbirliği Örgütünün de Afganistan konusuna dahil olmasını dile getirdi. 

NATO, AVRUPA'DA FÜZE SİSTEMLERİNİ RUSYA'YA KARŞI KONUŞLANDIRIYOR

Konuşmasının bir diğer bölümünde NATO'nun askeri eylemlerini değerlendiren Şoygu, "NATO, Avrupa’da füze sistemlerini Rusya’ya karşı konuşlandırıyor." dedi.

ABD’nin daha önce Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan (INF) çekildiğini anımsatan Şoygu, "Askeri bakış açısından, füze saldırı ve füze savunma sistemlerinin kombinasyonu ile sadece bölgede değil, tüm dünyada güç dengesini değiştirme kapasitesine sahiptir. Eğer orta menzilli füzelerinin konuşlandırılmasına yönelik karar alınırsa, bu durum Rusya’nın doğu bölgelerine de tehdit oluşturacak." şeklinde konuştu.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading