Yandex Metrica

Sitede Ara

Rusya kaynağı Afrika'da buldu: Kilometrelerce öteden Putin için savaşmaya geldiler

Rusya asker kaynağını Afrika'da buldu. İngilizlerin değerlendirmelerine göre Rusya , Afrika Kolordusu'ndaki askerlerini çekerek Ukrayna cephesine gönderdi.

Dünya

26.05.2024, 16:38

Rusya, Afrika Kolordusu'ndaki askerlerini çekerek Ukrayna'ya gönderdi diyen, İngiliz dikakt çeken bir iddia ortaya attı. Britanya Savunma Bakanlığı Cuma günü Platform X'te yaptığı duyuruda, son haftalarda Harkov'un kuzeyindeki Vovchansk'e düzenlenen saldırı sırasında düzenli Rus kuvvetleri ve cezai birliklerin yanında birliklerin konuşlandırıldığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın Afrika Kolordusu Aralık 2023'te kuruldu ve çoğu daha önce Wagner grubunda görev yapan 2.000'den fazla düzenli asker ve subayın yanı sıra deneyimli paralı askerlerden oluşuyor. Bazıları Nijer'de konuşlandırılmış durumda.

İsimlerini vermedi! İlham Aliyev: Azerbaycan’a üç Avrupa ülkesi soğuk savaş ilan etti! İsimlerini vermedi! İlham Aliyev: Azerbaycan’a üç Avrupa ülkesi soğuk savaş... Haberi Görüntüle

RUSLARA AFRİKA KAYNAĞI

Ülke, Temmuz 2023'teki askeri darbenin ardından Batılı ortaklarından uzaklaştı. Bunun yerine ülke, komşuları Burkina Faso ve Mali gibi Rusya ile ortaklığa güveniyor. Her üç ülke de darbelerden bu yana ordu tarafından yönetiliyor. Mali'de 2021 yılında Wagner Grubu'ndan paralı asker olarak ülkeye gelen ve Nijer'de olduğu gibi resmi olarak eğitmen olarak anılan Rus askeri personeli, isyancılara karşı ordunun yanında savaşıyor. Afrika Korps birliklerinin Suriye ve Libya'da da konuşlandırıldığı söyleniyor.

İngiliz istihbaratının raporunda, Rusya Savunma Bakanlığı'nın saldırıya hazırlık amacıyla Nisan ayında birimlerini Ukrayna sınırına taşıdığı neredeyse kesin. Afrika Birlikleri'nin Ukrayna'da konuşlandırılması, Rusya'nın bir yandan Wagner Grubu'nun kalıntıları üzerindeki kontrolünü sağlamlaştırdığının, diğer yandan da "daha önce tahsis edilen kaynaklarla Ukrayna'ya karşı savaşını artırdığının" bir işareti olarak görülüyor.

Habere Tepki Ver

3

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading