Yandex Metrica

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan nükleer açıklaması: 'Güvenliğimizi sağlamak için planlar oluşturuyoruz'

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan nükleer açıklaması: 'Güvenliğimizi sağlamak için planlar oluşturuyoruz'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "NATO'nun 3 ülkesine (ABD, İngiltere ve Fransa) ait tüm nükleer silahları, tek nükleer cephane olarak görüyoruz ve Rusya Federasyonu'nun güvenliğini sağlamak için planlar oluşturuyoruz." dedi.

Dünya

06.02.2024, 18:16

Başkent Moskova'ya gelen Gambiya Dışişleri Bakanı Mamadou Tangara ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey, Lavrov, ABD'nin İngiltere'de nükleer silah konuşlandırmayı planladığı yönündeki iddiaları değerlendirdi. Lavrov, bu konudaki bilgileri denetlediklerini belirterek, "NATO'nun 3 ülkesine (ABD, İngiltere ve Fransa) ait tüm nükleer silahları, tek nükleer cephane olarak görüyoruz ve Rusya Federasyonu'nun güvenliğini sağlamak için planlar oluşturuyoruz." dedi.

Lavrov, Afrika'daki mevcut duruma dikkat çekerek DEAŞ ve El Kaide ile bağlantılı grupların terör tehdidinin arttığını ve bundan endişe duyduklarını belirtti.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğunda (ECOWAS) ortaya çıkan sorunların diyalog yoluyşa çözülmesi gerektiğini belirten Lavrov, "ECOWAS üyeler arasındaki ilişkilerde ortaya çıkan sorunların eşitlik ve karşılıklı saygıya dayalı diyalog yoluyla çözüleceğini umuyoruz." dedi.

Meta'dan seçim ayarlı Trump kararı! Kısıtlamaları kaldırıldı Meta'dan seçim ayarlı Trump kararı! Kısıtlamaları kaldırıldı Haberi Görüntüle

UNRWA'YA İLİŞKİN İDDİALAR

Lavrov'un gündeminde  Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) yönelik iddialar da vardı. İsrail, UNRWA çalışanlarını 7 Ekim saldırılarına karışmakla suçlamış bazı ülkeler bu ajansa yaptıkları yardımı askıya almıştı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Lavrov, UNRWA'nın işgal edilen topraklarda Filistinlilerin hayati koşullarının iyileştirilmesi yönünde çeşitli projeler hayata geçirdiğini hatırlatarak "Soruşturma yapılacaksa gerçekler ortaya çıkacak ancak eğer soruşturma esnasında UNRWA'nın cezalandırılması söz konusu ise alınacak karar doğru olmayacak." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading