Yandex Metrica

Rüşvetçi Bob gitti komşu panikledi! Türkiye'nin F-16 almasına şimdi kim engel olacak?

Rüşvetçi Bob gitti komşu panikledi! Türkiye'nin F-16 almasına şimdi kim engel olacak?

Hakkında çıkan rüşvet iddiaları sonrası görevden alınan Bob Menendez'den boşalan koltuğa Ben Cardin getirildi. ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi başkanlığına Cardin'in gelmesiyle beraber Yunanistan'da panik havası oluştu. Türk düşmanı Menendez ile birlikte Türkiye'nin F-16 temini engelleyen Yunan lobisi şimdi ise Ben Cardin'in kapısını çalmaya hazırlanıyor.

Dünya

23.01.2024, 21:29

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi başkanlığını rüşvetçi Bom Menendez'den devralan kıdemli demokrat senatör Ben Cardin, Türkiye'nin F-16 satışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Cardin, Komisyon'un F-16 satışıyla ilgili kararında, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini kabul etmesinden başka konuların da etkili olacağını söyledi.

Cephede akılalmaz olay: Askerler birbirlerine ateş açtı: Üç kişi hayatını kaybetti Cephede akılalmaz olay: Askerler birbirlerine ateş açtı: Üç kişi hayatını... Haberi Görüntüle

"İSVEÇ'iN NATO ÜYELİĞİ..."

Göreve gelmesinin 2. gününde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cardin, "Bu konuyla ilgili yönetimle görüşmeliyim çünkü bu sadece tek bir konuyu değil, birçok konuyu içeriyor" dedi. Türkiye ile İsveç'in NATO üyeliği konusunu Çarşamba günkü NATO Büyükelçileri toplantısında görüştüklerini vurgulayan Cardin, "Türkiye bunun gelecek ayın ilk yarısında hallolacağını söylüyor. Bu olursa en azından NATO sorunu çözülmüş olur. Ama müzakerelerde ilerledikçe buna ek daha birçok konuyu tartışmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye diplomatik güç haline geldi: Araştırma şirketinden dikkat çeken analiz: Fransa ve Japonya'yı geride bıraktık! Türkiye diplomatik güç haline geldi: Araştırma şirketinden dikkat çeken analiz:... Haberi Görüntüle

F-16 İÇİN YEŞİL IŞIK

Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili konuşan bir başkan isim de Cumhuriyetçi Senatör Jim Risch oldu. Risch, "Türkiye sorumlu bir NATO müttefiki gibi davranmaya karar verir ve geçen yıl yapmış olması gerekeni yaparsa F-16 yolunun açık olmasını bekliyorum” dedi. 

20.000 yıllık hazine arkeologları hayrete düşürdü: Bu keşif tüm doğruları çürütebilir 20.000 yıllık hazine arkeologları hayrete düşürdü: Bu keşif tüm doğruları... Haberi Görüntüle

"YUNAN LOBİSİ DEVREDE"

F-16 konusunda Türkiye'ye yanan yeşil ışık komşuda tedirginliğe neden oldu. Yunanistan merkezli Ta Nea gazetesi, "Yunan lobisi alarma geçti" başlıklı bir haber yayınladı. Söz konusu haberin devamında Menendez'in ABD Senatosu Dışişleri Komisyonu başkanlığından istifa etmesi Ankara'da rahatlamaya, Atina'da ise endişeye neden oluyor' ifadelerini kullandı.

Ta Nea gazetesinde yer alan haberin devamında ise Yunan lobisinin en büyük destekçisinin artık senatoda yer almadığını ifade ederek, 'Menendez'e desteğini açıkça ilan etmek isteyen çok sayıda Yunan milletvekili bile var' değerlendirmesinde bulundu. 

Laos'da kritik zirve! Bakan Fidan Rus mevkidaşı ile görüştü Laos'da kritik zirve! Bakan Fidan Rus mevkidaşı ile görüştü Haberi Görüntüle

"KIBRIS'IN ÖNÜ AÇILDI"

Ta Nea,Menendez'in komisyondan istifasına Yunan lobisinden isimlerin kayıtsız kalmadığını ve eski senatörü yalnız bırakmadığını hatırlarak, Menendez dışında Cumhuriyetçi Mark Rubio, Temsilciler Meclisi'nde Kostas Bilirakis, David Cicilline ve Ted Deutsch'un Yunanistan ve Kıbrıs'ın önünü açtığını bildirdi.

Yunanistan'ın Kongre'de kendilerini "Halensever" ilan eden pek çok dostu bulunuyor. Demokratlar, hem Cumhuriyetçiler, hatta Amerikan yönetimi içinde bile bu isimler var. Helen Amerikan Liderlik Konseyi'nin (HALC) genel müdürü Eddie Zemenidis'in de dediği gibi; 

"Çok sayıda destekçimiz ve Helenseverlerimiz var ve onlara güveneceğiz ve onlarla işbirliği yapacağız, aynı zamanda Menendez'i destekleyip yardım edeceğiz"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading