Yandex Metrica

Rumlar sahnede! Karabağ'dan ayrılan Ermenilere yeni adres gösterildi

Rumlar sahnede! Karabağ'dan ayrılan Ermenilere yeni adres gösterildi

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarını kurtarması ve Karabağ'a 30 yıl sonra dönmeye hazırlanması, Ermenistan'ın sıkı dostu olan Güney Kıbrıs Rum yönetimini rahatsız etti.

Dünya

23.01.2024, 21:29

Bakü yönetiminin 19 Eylül'de başlayıp 24 saatte zafere ulaşan Karabağ operasyonunun yankıları devam ederken Güney Kıbrıs Rum yönetimi çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi.

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarını kurtarması ve Karabağ'a 30 yıl sonra dönmeye hazırlanması, Ermenistan'ın sıkı dostu olan Güney Kıbrıs Rum yönetimini oldukça rahatsız etmiş görünüyor.

Güney Kıbrıs Rum yönetimi, resmi açıklamayla Ermenistan'a destek verip Azerbaycan'ın 'etnik temizlik' yaptığını iddia ederek provokasyon peşinde koşuyor.

Uluslararası toplumu Azerbaycan'a karşı harekete geçmeye davet eden Rumlar, Bakü yönetiminin 19 Eylül'de başlayıp 24 saatte zafere ulaşan Karabağ operasyonunu kınadıklarını duyurdu.

Köstebek krizi! O ülkenin ajanı CIA'in içine sızmış! Müttefiklerin arası açılıyor Köstebek krizi! O ülkenin ajanı CIA'in içine sızmış! Müttefiklerin arası... Haberi Görüntüle

''ERMENİSTAN'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGI GÖSTERMELİ''

Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada şu skandal ifadelere yer verildi;

''Azerbaycan, 2020 yılında imzalanan ateşkes antlaşmasını ihlal etti. Bakü yönetimi, Ermenistan'ın toprak bütünlüğüne saygı göstermeli.''

İsveç'ten şaşırtmayan karar! Provokatör Momika'ya sahip çıktılar İsveç'ten şaşırtmayan karar! Provokatör Momika'ya sahip çıktılar Haberi Görüntüle

DSÖ uyardı dikkate alınmadı! Avrupa zehir saçıyor: 253 kişi öldü! DSÖ uyardı dikkate alınmadı! Avrupa zehir saçıyor: 253 kişi öldü! Haberi Görüntüle

TARİHİ BAĞ VURGUSU

Yapılan açıklamada ayrıca Güney Kıbrıs ve Ermenistan arasında güçlü tarihi bağlar olduğu vurgulandı. Karabağ'dan ayrılanlara insani yardım sözü verilip bazılarının Güney Kıbrıs'ta barınabilmesinin üzerinde çalışıldığı aktarıldı.

Dev adım! Bir değil tam 10 hipersonik füzeyi aynı anda tespit edebiliyor: Menzili tam 600 km! Amerika'ya tokat gibi cevap Dev adım! Bir değil tam 10 hipersonik füzeyi aynı anda... Haberi Görüntüle

BM, KARABAĞ'A HEEYET GÖNDERECEK

Öte yandan Birleşmiş Milletler, Azerbaycan hükümetinin daveti üzerine, Karabağ'a bir heyet gönderecek. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Karabağ'daki Ermenilerle temaslardan sorumlu temsilcisi milletvekili Ramin Memmedov, Karabağ Ermenilerinin temsilcileri ile Yevlah şehrinde bir araya geldi. Azerbaycan hükümetinin gönderdiği yakıt ve gıda yardımından takdirle bahseden Ermeni temsilciler, bir petrol deposunda çıkan yangının Azerbaycan'ın ilgili kurumlarınca söndürülmesi dolayısıyla teşekkürlerini sundu.

Ermeni temsilciler, bölgede mobil iletişim, televizyon ve radyo hizmetlerinin ilgili devlet kurumlarınca sağlanmasını rica etti. Memmedov, Karabağ'daki sosyal ve ekonomik sorunların çözümü için kurulan çalışma grubunun 2 Ekim'de Hankendi şehrini ziyaret edeceğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading