Yandex Metrica

Reuters Türkiye ziyareti öncesi duyurdu! Putin ziyarette Erdoğan'a önerecek

Reuters Türkiye ziyareti öncesi duyurdu! Putin ziyarette Erdoğan'a önerecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 12 Şubat tarihinde Türkiye'ye kritik bir ziyaret gerçekleştirecek. Reuters ise bu ziyarete ilişkin, tahıl anlaşmasına dair detayların da gündeme geleceğini yazdı. Söz konusu yazıda ''Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 12 Şubat'ta Türkiye'ye yapacağı ziyarette Rus lidere Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihraç edilmesi için "yeni bir mekanizma" oluşturmayı önerecek.'' ifadelerine yer verildi.

Dünya

18.02.2024, 17:17

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 12 Şubat'ta Türkiye'ye kritik bir ziyaret gerçekleştirecek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelecek.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin’in Türkiye ziyaretinde Rusya-Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin yanı sıra Ukrayna dahil bölgesel konuların istişare edileceğini açıkladı.

Yunanistan Kıbrıs'taki Türk köyüne deniz üssü kuruyor: Anlaşmayı duyurdular Yunanistan Kıbrıs'taki Türk köyüne deniz üssü kuruyor: Anlaşmayı duyurdular Haberi Görüntüle

HANGİ KONULAR ELE ALINACAK?

Birçok konunun ele alınacağını belirten Peskov, "Bu görüşmelerin her birisi gündem bakımından oldukça zengindir. Bu elbette her şeyden önce Rusya-Türkiye ikili ilişkileri ve ticari, ekonomik işbirliğimizdir. Elbette, tabii ki Ukrayna dahil bölgesel sorunlar da daima ele alınır." diye konuştu.

Yunan vahşeti şimdi tüm dünyanın dilinde: 565 sivili dakikalar içinde öldürdüler Yunan vahşeti şimdi tüm dünyanın dilinde: 565 sivili dakikalar içinde... Haberi Görüntüle

''YENİ MEKANİZMA OLUŞTURMAYI ÖNERECEK''

Öte yandan Putin'in ziyaretine ilişkin Reuters, Tahıl Koridoru Anlaşması'na dair yeni bir mekanizmanın gündeme getirileceğini belirtti. Reuters'ın yazısında, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 12 Şubat'ta Türkiye'ye yapacağı ziyarette Rus lidere Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihraç edilmesi için "yeni bir mekanizma" oluşturmayı önerecek.'' ifadelerine yer verdi.

O bölgede devasa rezerv bulundu: Tam tamına 3,2 milyarlık keşif! Değeri dudak uçuklattı! Herkes sıraya girecek O bölgede devasa rezerv bulundu: Tam tamına 3,2 milyarlık keşif!... Haberi Görüntüle

PUTİN NE DEMİŞTİ?

Hatırlanacağı üzere Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'ye ziyaretiyle ilgili geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki yılın başında ziyaret gerçekleştirme konusunda mutabakat sağlayabiliriz" ifafdelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading