Yandex Metrica

Sitede Ara

Reisi'nin içinde olduğu helikopterin düşmesine ilişkin ön raporda 'kaza' iması: 'Şüpheli herhangi bir durumla karşılaşılmadı'

Reisi'nin içinde olduğu helikopterin düşmesine ilişkin ön raporda 'kaza' iması: 'Şüpheli herhangi bir durumla karşılaşılmadı'

İran Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin düşmesine ilişkin ön raporu yayımladı. Raporda kaza yapan helikopterin parçalarında kurşun veya benzeri harici cisim izine rastlanmadığı aktarılarak, düşüş sonrasında helikopterde yangın çıktığı kaydedildi.  Raporda ayrıca kontrol kulesinin uçuş ekibiyle yaptığı görüşmelerde şüpheli herhangi bir durumla karşılaşılmadığı aktarıldı.

Dünya

24.05.2024, 11:30

19 Mayıs'ta İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter düşmüş ve Reisi hayatını kaybetmişti. Helikopterde Dışişleri Bakanı Hüseyn Emir Abdullahiyan'la beraber bazı İranlı yetkililer de bulunuyordu.

İran Genelkurmay Başkanlığı, düşen helikopterle ilgili ön inceleme sonuçlarını açıkladı. 

İran resmi gazetesi IRNA'da yer alan habere göre kazaya ilişkin teknik ve genel anlamdaki bilgi ve bulgular toplandı. Verilerin değerlendirilmesi için daha fazla zamana ihtiyaç olduğu belirtilen raporda  helikopterin önceden belirlenen rotada yoluna devam ederek uçuş rotasını değiştirmediği, pilotun ise kazadan bir buçuk dakika önce diğer iki helikopterin pilotlarıyla iletişime geçtiği bildirildi. Düşen helikopterden alınan parçalarda kurşun ya da benzeri herhangi bir cisimizine rastlanılmadığı belirtilen helikopterde düşme sonrası yagın çıktığı aktarıldı.

İngiltere bu kanlı hesaplaşmayla çalkalanıyordu: Bu olayın arkasından 2 Türk çetesi çıktı! İngiltere bu kanlı hesaplaşmayla çalkalanıyordu: Bu olayın arkasından 2 Türk... Haberi Görüntüle

KAZA YERİNE SABAHA KARŞI ULAŞILDI

Kaza bölgesine de değinilen raporda bölgenin engebeli, kaza sırasında da havanın soğuk ve sisli olduğu kaydedildi. Raporda bu yüzden arama kurtarma çalışmalarının uzadığına vurgu yapılarak kaza yerine ancak sabaha karşı ulaşılabildiği bildirildi. 

Kontrol kulesiyle uçuş ekibinin yaptığı görüşmede herhangi şüpheli bir durumla karşılaşılmadığı aktarılan raporda kesin sonuçların daha sonra paylaşılacağı belirtildi.

F-16 üslerini vuracaklar! Akıllara durgunluk veren tehdit: Her şeyi, her yeri vurabiliriz F-16 üslerini vuracaklar! Akıllara durgunluk veren tehdit: Her şeyi, her... Haberi Görüntüle

REİSİ VE DIŞİŞLERİ BAKANI ABDULLAHİYAN'IN ÖLDÜĞÜ HELİKOPTER KAZASI

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran-Azerbaycan sınırında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile beraber baraj açılışına katılmış, dönüşte ise beraberindeki Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı yetkililerle helikopter kazası geçirmişti. 

Arama kurtarma çalışmalarının yavaş ilerlemesi ve bir düşen helikoptere bir türlü ulaşılamaması nedeniyle Türkiye'den yardım talebinde bulunulmuş, Türkiye de Akıncı insansız hava aracıyla arama kurtarma çalışmalarına dahil olmuştu. Nitekim Akıncı İHA, kısa süre sonra enkazın yerini termal kameralar vasıtasıyla bulmuş ve koordinatları İran makamlarıyla paylaşmıştı. 

Bu andan sonra kaza bölgesine ulaşan İranlı ekipler helikopterde bulunan tüm kişilerin öldüğünü dünya kamuoyuna duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading