Yandex Metrica

Reisi Meşhed'teki İmam Rıza Türbesi'nde defnedildi: 'Cenaze törenine 3 milyon kişi katıldı'

Reisi Meşhed'teki İmam Rıza Türbesi'nde defnedildi: 'Cenaze törenine 3 milyon kişi katıldı'

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, geçirdiği helikopter kazasında vefat etmişti. Akıncı TİHA'nın tespit ettiği enkazdan cenazesi çıkartılan Reisi bugün Meşhed'deki İmam Rıza Türbesi'nde düzenlenen töreninin ardından toprağa verildi.

Dünya

23.05.2024, 20:59

Azerbaycan sınırında gerçekleşen açılış töreninden dönerken geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin cenazesi, Meşhed'deki İmam Rıza Türbesi'nde düzenlenen töreninin ardından toprağa verildi. Reisi'nin cenaze törenine yaklaşık 3 milyon kişinin katıldığı ileri sürüldü. 

Helikopter enkazından çıkartılan cenazesi sırasıyla Tebriz, Kum, Tahran ve Bircend kentlerinde düzenlenen veda törenleri sonrasında bugün Meşhed kentinde toprağa verilen Reisi'yi büyük bir kalabalık son yolculuğuna uğurladı.

Yunanistan'ı patlatacaklar diyen Cihat Yaycı: 'Kuzey' dediği ülke 'güney'i almak için gelecek Yunanistan'ı patlatacaklar diyen Cihat Yaycı: 'Kuzey' dediği ülke 'güney'i almak... Haberi Görüntüle

İMAM RIZA TÜRBESİ'NE DEFNEDİLDİ

Ülkenin dört bir yandan gelen İranlıların katılımıyla birçok kentte törenler düzenlendi. Güney Horasan eyaletine bağlı Bircend kentinde gerçekleştirilen töreninin ardından memleketine getirilen Reisi'ye veda dolayısıyla Meşhed sokaklarında, özellikle de toprağa verildiği İmam Rıza Türbesi çevresinde posterleri ve matemi simgeleyen siyah bayraklar asıldı. Havalimanında karşılanan Reisi ve kazada ölen diğer iki yetkilinin cenazesi daha sonra ülkenin en kutsal mekanı sayılan İmam Rıza Türbesi'ne getirildi. Büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Reisi için burada da bir tören düzenlendi. 

İran'ın en kutsal yerlerinden biri sayılan İmam Rıza Türbesi büyük bir kalabalığa şahitlik etti. İmam Rıza Türbesi'nde yoğun bir insan selinin katılımıyla düzenlenen tören Kur'an- Kerim okundu ve dualar edildi. Daha sonra Reisi ve diğer yetkililer için dualar edildi ve mersiyeler okundu. Törene çok sayıda ülkeden üst düzey temsilci ve bakanlar ile İranlı sivil ve askeri yetkililer katıldı. Reisi'nin cenazesi, milyonların katılımıyla gerçekleştirilen törenin ardından akşama doğru İmam Rıza Türbesi'nin içinde kendisine özel olarak hazırlanan noktada defnedildi. 

Türkiye ve Fransa arasında okul krizi! Anlaşma sağlanmazsa öğrenci alınmayacak Türkiye ve Fransa arasında okul krizi! Anlaşma sağlanmazsa öğrenci alınmayacak Haberi Görüntüle

HELİKOPTER ENKAZINI AKINCI TİHA BULMUŞTU

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte iki ülkenin sınırında baraj açılışına katılan İran Cumhurbaşkanı Reisi, 19 Mayıs'ta dönüşe geçtiği sırada Doğu Azerbaycan eyaletinde helikopteri düşmüştü. İran'ın yardım isteği üzerine Akıntı TİHA bölgeye gönderilmiş ve kısa sürede Reisi'nin içinde bulunduğu helikopterin enkazı bulunmuştu. Reisi ile birlikte aynı helikopterde bulunan ve hayatını kaybeden Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da Tahran'ın Rey kentinde defnedilmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading