Putin'in yeni planı! Rusya Kuzey Kore'den ne istiyor?

Putin'in yeni planı! Rusya Kuzey Kore'den ne istiyor?

Rusya-Ukrayna savaşı tüm şiddetiyle devam ederken Kim Jong-un Rusya'yı ziyaret edeceği haberi dünyanın gündemine oturdu. Putin, Kim Jong-un görüşmesinin perde arkasında yatan silah anlaşmasını okuyucularına duyuran İngiliz gazetesi Putin'in "yeni bir zafer planı" oluşturduğunu yazdı.

Dünya

23.01.2024, 21:23

ABD merkezli The New York Times'ın ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre, Kim'in Rusya ziyareti fikri, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun 26 Temmuz'daki Pyongyang ziyareti sırasında belirlendi. Söz konusu görüşmenin Rusya'nın Ukrayna'daki savaş nedeniyle tükenen rezervleri yeniden doldurmak için yapıldığı aktarıldı. 

ABD'li yetkililer Rusya'nın Kuzey Kore'den mühimmat satın almaya çalıştığını söyledi. Uzmanlar, bunun karşılığında Kuzey Kore'nin muhtemelen gıda ve enerji sevkiyatı ile gelişmiş silah teknolojilerinin transferini isteyeceğini söyledi.

Katil İsrail'e drone saldırısı ortalığı karıştırdı! MOSSAD'da sızıntı paniği: MOSSAD içerisinde Hizbullah ajanları mı var? Katil İsrail'e drone saldırısı ortalığı karıştırdı! MOSSAD'da sızıntı paniği: MOSSAD... Haberi Görüntüle

ZAFER PLANI

"Putin zafer için yeni bir plan geliştiriyor" manşeti ile görüşmenin perde arkasını analiz eden İngiliz Telegraph gazetesi, "ABD istihbaratının ortaya çıkardığı üzere, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Vladimir Putin ile Vladivostok'ta yapmayı planladığı görüşme, bize Rusya'nın Ukrayna'daki stratejisine dair yeni bir bakış açısı sağlamanın yanı sıra dünya için daha büyük tehlikelere dair bir uyarı da veriyor" ifadelerine yer verdi.

Bu iPhone peynir ekmek gibi satılacak! Apple en ucuz iPhone için düğmeye bastı: Kapış kapış gidecek Bu iPhone peynir ekmek gibi satılacak! Apple en ucuz iPhone... Haberi Görüntüle

BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise, "Kışa girerken tahıl silolarına ve büyük şehirlerin ısıtma altyapılarına saldırmak, modern egemen bir ulusa ait toprakları fethetmeye çalışmak için savaş alanında kullanılmak üzere Rusya'ya silah sağlamak Kuzey Kore'ye pek iyi yansımayacak. Uluslararası toplumda bunun bedelini ödeyecekler." dedi.

Kamala Harris'in mitinginde yıldızlar geçidi! Beyonce böyle haykırdı: Tarihin eşiğindeyiz Kamala Harris'in mitinginde yıldızlar geçidi! Beyonce böyle haykırdı: Tarihin eşiğindeyiz Haberi Görüntüle

RUSYA KUZEY KORE'DEN NE İSTİYOR?

ABD'li yetkililere göre, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Temmuz ayında Pyongyang'a gitti ve Kim'den Rusya'ya daha fazla mühimmat göndermesini istedi. Kuzey Kore'den mühimmat satın almak, Rusya tarafından desteklenen ve izole edilmiş ülkeyle tüm silah ticaretini yasaklayan BM kararlarının ihlali anlamına gelecektir. Ancak Ukrayna'daki savaşı nedeniyle uluslararası yaptırımlar ve ihracat kontrolleriyle karşı karşıya olan Rusya, Kuzey Kore ve İran gibi diğer yaptırım uygulanan ülkelerden de silah arıyor.

Kuzey Kore'nin geniş mühimmat depoları var, ancak Seul Asan Politika Araştırmaları Enstitüsü analisti Cha Du Hyeogn, ülkeler arasındaki dar kara bağlantısının yalnızca sınırlı miktarda demiryolu trafiğini kaldırabilmesi nedeniyle Rusya'ya önemli miktarda mühimmat gönderip gönderemeyeceğinden şüpheliydi. .

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading