Yandex Metrica

Sitede Ara

Putin'den Ukrayna ile müzakere mesajı! Türkiye'yi şart koştu: Biz buna hazırız

Putin'den Ukrayna ile müzakere mesajı! Türkiye'yi şart koştu: Biz buna hazırız

Rusya Devlet Başkanı Putin'den Ukrayna ile müzakere mesajı geldi. Putin yaptığı açıklamada "Ukraynalılar, müzakerelere dönebilirler ancak bunu tek bir ülkenin isteklerine göre değil, Belarus ve Türkiye'de yapılan müzakerelerde varılan temel nitelikteki anlaşmalar ve sahadaki gerçeklerden yola çıkarak yapabilirler. Biz buna hazırız" dedi.

Dünya

25.05.2024, 10:53

İki yıl önce başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den dikkat çeken bir çıkış geldi.

Belarus'u ziyaret eden Putin ile Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, başkent Minsk'teki Bağımsızlık Sarayı'nda bir araya geldi. Putin ile Lukaşenko, görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakere konusuna değinen Putin, müzakerelerden Rusya'nın hiçbir zaman vazgeçmediğini, İngiltere'nin Ukrayna'yı vazgeçirdiğini söyledi.

Bir gecede 87 İHA imha edildi: Terör saldırısı girişimi engellendi! Bir gecede 87 İHA imha edildi: Terör saldırısı girişimi engellendi! Haberi Görüntüle

PUTİN'DEN UKRAYNA İLE MÜZAKERELERE 'TÜRKİYE' ŞARTI

Putin, müzakere konusunun tekrar gündeme getirildiğine dikkati çekerek, "Ukraynalılar, müzakerelere dönebilirler ancak bunu tek bir ülkenin isteklerine göre değil, Belarus ve Türkiye'de yapılan müzakerelerde varılan temel nitelikteki anlaşmalar ve sahadaki gerçeklerden yola çıkarak yapabilirler. Biz buna hazırız." ifadelerini kullandı.

Ortadoğu'nun en güçlü 15 ordusu 2024! Türkiye kaçıncı sırada? Ortadoğu'nun en güçlü 15 ordusu 2024! Türkiye kaçıncı sırada? Haberi Görüntüle

ZELENSKİY'NİN GÖREV SÜRESİNİN DOLMASI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin görev süresinin sona erdiğine işaret eden Putin, "Kiminle müzakere ederiz, bu basit bir soru değil. Elbette mevcut devlet başkanının meşruiyeti sona erdi ve bunun farkındayız. İsviçre'de düzenlenecek konferansın amaçlarından biri de Kiev yönetimini destekleyen Batılı toplumun, görevi sona eren devlet başkanının meşruiyetini onaylamasıdır. Ancak göstermelik adımların yasal belgeler açısından hiçbir önemi yok.'' dedi.

İsrail için savaşan ABD'li kadın askerden alçak paylaşım! Dakikalar sonra sildi İsrail için savaşan ABD'li kadın askerden alçak paylaşım! Dakikalar sonra... Haberi Görüntüle

''MEŞRU YÖNETİM İLE İŞ YAPTIĞIMIZDAN EMİN OLMALIYIZ''

''Barış müzakerelerinin ültimatomlarla değil, sağduyuyla yeniden başlatılması gerekiyor. Ancak iş müzakere noktasına gelirse elbette yasal olarak bağlayıcı belgelerin imzalanması için kiminle anlaşabileceğimizi anlamamız gerekiyor.'' diyen Putin, ''Meşru yönetimle iş yaptığımızdan emin olmalıyız. Bu soruya, Ukrayna'da öncelikle parlamentonun, Anayasa Mahkemesinin veya diğer bazı hükümet organları tarafından yanıt verilmesi gerekiyor. Ukrayna Anayasası'nda ne yazılı bakmak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading