Yandex Metrica

Sitede Ara

Putin'den Reisi'nin öldüğü helikopter kazasına ilişkin açıklama: Diğer 2 helikoptere dikkat çekti

Putin'den Reisi'nin öldüğü helikopter kazasına ilişkin açıklama: Diğer 2 helikoptere dikkat çekti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Rus lider, Reisi'nin helikopteriyle kol uçuşunda yapan 2 Rus helikopterinin sağlam olarak yerine ulaşmasına dikkat çekti. 

Dünya

25.05.2024, 09:55

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan sınırındaki açılış töreninden dönerken helikopteri kırıma uğrayarak hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi için dikkat çeken bir açıklama geldi.

Devlet başkanlığı seçimlerini 6. kez kazanarak yeniden Rusya devlet başkanı seçilen Putin, ilk yurt dışı ziyaretini Çin'e gerçekleştirmişti. Çin'den sonra ikinci yurtdışı seyahatini en yakın müttefiki Belarus’a gerçekleştiren Putin, başkent Minsk’te Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüştü.

Putin ve Lukaşenko görüşmenin ardından kameraların karşısına geçerek ortak basın toplantısı düzenledi. Görüşmede ikili ilişkilere dair birçok konuyu ele aldıklarını söyleyen Putin, “Bugünkü görüşmeler oldukça verimli geçti. Başbakan yardımcıları ve bakanlarımızın da katılımıyla savunma, güvenlik, ekonomik, kültürel ve insani alanda birçok konuyu ele aldık” dedi.

Kraliyet ailesinin biricik gelini Kate Middleton sessizliğini bozdu! Kansere yakalanan prenses aylar sonra ilk kez konuştu! Kraliyet ailesinin biricik gelini Kate Middleton sessizliğini bozdu! Kansere yakalanan... Haberi Görüntüle

REİSİ AÇIKLAMASI

Putin, burada yaptığı açıklamalarda helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Putin, Reisi'yi taşıyan helikopter kafilesinde Rus helikopterlerinin de bulunduğuna işaret ederek, “Heyetteki diğer 2 helikopter Rus helikopteri olduğu için aynı rota ve şartlarda olmasına rağmen sorun çıkmadı” dedi.

Hazine avcılarının hayallerini süsleyen keşif: 1000 yıllık hazine tüyleri diken diken etti Hazine avcılarının hayallerini süsleyen keşif: 1000 yıllık hazine tüyleri diken... Haberi Görüntüle

HELİKOPTER ENKAZINI AKINCI TİHA BULMUŞTU

İran makamları, Reisi'nin helikopterinin kaybolmasının ardından Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Türkiye'den gece görüş kabiliyeti olan helikopter desteği istedi. Türkiye ise Akıncı TİHA'yı destek için önerdi. 

İran'ın kabul etmesinin ardından Batman'da konuşlu bir adet Akıncı TİHA havalanarak İran topraklarına geçti. İran havasahasında defalarca tur atan Akıncı, kısa süre içerisinde iki ayrı ısı kaynağı tespit ederek İran makamlarıyla paylaştı. Akıncı'nın verdiği konumlardan birinde İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin içinde bulunduğu helikopterin enkazına ulaşıldı. 

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading