Yandex Metrica

Putin'den ABD'ye gözdağı: Rusya'da ABD askeri tutuklandı

Putin'den ABD'ye gözdağı: Rusya'da ABD askeri tutuklandı

Vladivostok kentinde bulunan ABD askeri, hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alındı. Mahkeme, 2 Temmuz'a kadar tutuklu kalmasına karar verdi. Böyle bir durumun Putin ve Biden arasında gerginlik olduğu dönemde olması ise dikkat çekti.  

Dünya

16.05.2024, 13:54

Rusya'nın Vladivostok kentinde bulunan bir ABD askeri, 2 Mayıs günü gözaltına alındı. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Smith, ''Rusya, Konsolosluk İlişkileri Hakkında Viyana Sözleşmesi uyarınca gözaltı işlemini ABD Dışişleri Bakanlığı'na bildirdi. Ordu, ailesini bilgilendirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya'daki askere uygun konsolosluk desteği sağlıyor. Bu konunun hassasiyeti nedeniyle şu anda daha fazla ayrıntı sağlayamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Primorskiy Bölge Mahkemesi Basın Sözcüsü Elena Oleneva, ''Vladivostok'taki Primorskiy Bölge Mahkemesi, ABD’li asker Gordon Black'in hırsızlıktan 2 Temmuz'a kadar tutuklu kalmasına hükmetti'' ifadelerini kullandı.

Yunan gazetesinden Miçotakis'e kebapçı önerisi: İşte komşunun önerdiği 11 mekan Yunan gazetesinden Miçotakis'e kebapçı önerisi: İşte komşunun önerdiği 11 mekan Haberi Görüntüle

İDDİALAR İLGİNÇ...

Associated Press'te yer alan haberde askerin 34 yaşında olduğu, Güney Kore'de görev yaptığı ve Texas'a dönmesi gerektiği bildirildi. 

NBC News ise ABD'li askerin, ilişki yaşadığı Rus bir kadın için bölgeye geldiği iddia edildi.

Rus İzvestia gazetesi ise kaynağını gizlediği haberinde ABD'li askerin Vladivostok'tan bir kadınla internette tanıştığını, ikilinin bir süre birlikte yaşadığını, ABD'li askerin kadını darp ettiğini ve 200 bin rublesini (2 bin 200 dolar) çaldığını aktardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

1

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading