Yandex Metrica

Putin-Macron görüşmesi dünya basınında alay konusu oldu! 

Putin-Macron görüşmesi dünya basınında alay konusu oldu! 

Putin-Macron görüşmesi dünya basınında alay konusu oldu. Paris'te, Macron'a yakın yayın organları diplomasi faciasını küçümserken, muhalifler 'büyük başarısızlık' yorumunda bulundu. Öte yandan bu görüşme Fransa'da TT oldu.

Dünya

23.01.2024, 18:46

İşte dünya basınının gözünden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron görüşmesi:

NEW YORK TİMES: Rusya lideri Vladimir Putin'in Avrupa'nın doğusundaki güvenlik endişeleri hakkında konuşmaya devam etmeye hazır olduğunu belirtirken topyekün savaş hakkında da uyarıda bulunduğunu ifade etti. Putin, "İnanılmaz bir gerilim ortamındayız. Avrupa son on yıllarda bu kadar tansiyonu nadir yaşadı" dedi. ABD gazetesi, Putin'in Fransa lideri Emmanuel Macron'la olan 5 saatlik görüşmesinde de niyetini açık etmediğini ve Batı'ya ne yapacağı konusunda tahminler yaptırmaya devam ettiğini yazdı.

LE PARİSİEN: Macron-Putin, bir savaştan kaçınmak için beş saat baş başa görüşme
Henüz mutabakat yok. Ancak Rus Devlet Başkanı hiçbir geri adım atmasa da uzlaşma ihtimalini dışlamıyor.

MOSKOW TİMES: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Macron'la görüşmesinden sonra taviz vermeye hazır olduklarını ve Fransız liderin tekliflerini değerlendireceklerini belirtti.

Macron'un Rusya'nın Ukrayna'yı işgal olasılığını düşürmek hedefiyle gerçekleştirdiği Batı-Moskova diplomasi trafiğinin son zincirinde süreçte ilerleme kaydedilemedi.

Macron görüşmeden önce de "mucize beklenmemesi gerektiğini" söylemişti.

5 saat süren görüşmenin ardından Macron, iki tarafın da gerilimini önlemesi için hızlı adımlar atması gerektiğini ifade etti.

LİBERATİON: Rus usulü diyalog! Ukrayna krizinde gerginliği azaltmayı vaaz etmeye gelen Fransız Cumhurbaşkanı dün Moskova'daydı, bugün Kiev'e geçiyor. Avrupa'nın (AB) sesini duyurmanın ve seçim kampanyasında uluslararası konumunu güçlendirmenin bir yolu"

THE GUARDİAN: Macron ve Putin arasındaki müzakereler Ukrayna'da atılım sağlamada başarısız oldu" başlığıyla haberi duyururken; BBC, "Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin ardından önümüzdeki günlerin Ukrayna'daki gerilimi azaltmak için çok önemli olacağını söyledi.

DAİLY MAİL: Macron ve Putin'in görüşmeyi gerçekleştirdiği, birbirlerine çok uzak şekilde oturdukları büyük masaya dikkat çekti. Haberde, "Putin, Macron'u Kremlin'de ağırladı, ancak büyük bir masayla onu kendisinden uzak tuttu" ifadelerine yer verilirken, ABD medyasından New York Post, iki liderin uzaklığına vurgu yaparak, "O tarafta hava nasıl?" ifadelerini kullandı.

MİZAH DERGİLERİ: Macron'a yakın Paris medyası Macron'un Putin ile uzun görüşmesini (5 saat) Avrupa çapında büyük başarı hikayesi olarak sunarken, muhalif çizerler bu söylemleri yaklaşan cumhurbaşkanı seçimi için halka dış siyaset üzerinden propaganda olarak algılıyor ve mizahla eleştiriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading