Yandex Metrica

Putin'in seferberlik ilanına Vucic'ten çarpıcı yorum: Blöf yaptığını sanmıyorum

Putin'in seferberlik ilanına Vucic'ten çarpıcı yorum: Blöf yaptığını sanmıyorum

Rusya lideri Putin’in kısmi seferberlik ilan etmesiyle ilgili konuşan Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, "Putin ile birçok kez görüştüm ve blöf yaptığını sanmıyorum" dedi.

Dünya

23.01.2024, 19:50

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kısmi seferberlik ilan etmesi Birleşmiş Milletler'in (BM) 77. Genel Kurulu'nda gündemin ilk sırasına oturdu. Gelişmeye ilişkin Putin'in önemli müttefiklerinden Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'ten çarpıcı bir açıklama geldi.

Macaristan'dan çarpıcı açıklama: Yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor Macaristan'dan çarpıcı açıklama: Yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor Haberi Görüntüle

RUSYA'YA KARŞI TUTUMUMUZ FARKLI

Newsmax kanalına mülakat veren Vucic, Rusya ve Ukrayna ile her zaman iyi ilişkileri olduğuna işaret ederek, "Dünyadaki ülkelerin toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Ukrayna'daki savaşı, en başından beri kınadık ama aynı zamanda başka meselelere ilişkin Rusya'ya karşı farklı bir tutumuz var" değerlendirmesinde bulundu.

Putin'in "kısmi seferberlik" kararına ilişkin değerlendirmede bulunan Vucic, "Sırbistan Cumhurbaşkanı olarak barışın üstün geleceğini ve herkesin uzlaşmacı çözüm için en iyisini yapacağını düşünüyorum. Putin ile birçok kez görüştüm ve blöf yaptığını sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Avustralya'da AVM'de bıçaklı saldırı! Sidney'de yüzlerce kişi tahliye edildi! Çok sayıda ölü ve yaralılar var Avustralya'da AVM'de bıçaklı saldırı! Sidney'de yüzlerce kişi tahliye edildi! Çok... Haberi Görüntüle

ASKERE ÇAĞRILANLAR "ASKERİ PERSONEL" OLDU

Bugünden itibaren başlayan kısmi seferberlik için Putin’in imzaladığı kararnameye göre, seferberlik yoluyla askerlik hizmetine çağrılan Rusya Federasyonu vatandaşları, Rus ordusunda sözleşme kapsamında görev yapan "askeri personel" statüsüne sahip olacak.

Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Haberi Görüntüle

BARIŞ MESAJI

Öte yandan Kosova meselesinde diyalog sürecinin devam etmesi için çaba harcadıklarını da belirten Vucic, "Umuyorum karşı tarafın da anlayışıyla bir çözüme ulaşırız. Uzlaşmacı bir çözüm, bugün gördüğümüz silahlı çatışmalardan her zaman daha iyidir" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading