Yandex Metrica

Polonya Almanya'yı bencillikle suçladı: AB'nin tek pazarını yok edecek

Polonya Almanya'yı bencillikle suçladı: AB'nin tek pazarını yok edecek

Polonya, Almanya'yı kendi enerji şirketlerini sübvanse ederek AB'nin iç pazarını “yok etmekle” suçluyor. Polonya'nın doğalgaz fiyatlarında pan-Avrupa tavanına karşı çıkması kıtanın enerji krizinin nasıl atlatılacağı konusunda bölünme olarak yorumlanıyor.

Dünya

05.03.2024, 07:35

Polonya Berlin'i kendi şirketleri için 200 milyar euroluk tartışmalı destek paketiyle ilgili suçladı. Financial Times'ın aktardığına göre Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki bugün gazetecilere verdiği demeçte 'Alman hükümetinin yalnızca kendi işletmelerini sübvanse etmesine izin verilmesi durumunda gerçekleşecek bir yıkım olan Avrupa tek pazarının yıkılmasına şiddetle karşıyız.' şeklinde konuştu. 

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki

Siyonist İsrail 290 gündür saldırılarına devam ediyor: Gazze'de can kaybı 39 bini aştı! Siyonist İsrail 290 gündür saldırılarına devam ediyor: Gazze'de can kaybı... Haberi Görüntüle

'HERKESİN ORTAK PAYDADA ANLAŞMAYA VARMASI GEREKİYOR'

Almanya'nın bencilliğine dikkat çeken Morawiecki, sözlerine şu şekilde devam etti:

Almanya'ya mesajım birlik olmak, diğerleriyle dayanışma göstermektir. Çünkü zor zamanlarda tek bir ülkeye uygun tek bir paydada değil, herkesin ortak paydada anlaşmaya varması gerekiyor.

DSÖ uyardı dikkate alınmadı! Avrupa zehir saçıyor: 253 kişi öldü! DSÖ uyardı dikkate alınmadı! Avrupa zehir saçıyor: 253 kişi öldü! Haberi Görüntüle

AB ÜYESİ ÜLKELERDEN TEPKİ YAĞDI

Almanya Başbakanı Olaf Scholz geçen hafta, daha yüksek enerji faturalarıyla karşı karşıya kalan yoksul haneleri ve Alman işletmelerini destekleyecek bir finansman paketi açıkladı. Perşembe günü Prag'da gazetecilere konuşan Scholz, diğer ülkelerin de enerji faturalarıyla mücadele edenlere yardım sağlamak için önlemler aldığını söyledi.

Almanya'nın önlemleri krize karşı ortak tavır alınması gerektiğini savunan AB üyelerinde şaşkınlığa yol açtı. Tartışmalı doğalgaz fiyatlarının ardından Berlin'in açıklamaları birçok AB üyesi ülkenin başkentinde vatandaşın protestolarına yol açtı.

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz

Zafer Trump'ın ! Yargıç atama usulsüz dedi! Gizli belgeler davası reddedildi Zafer Trump'ın ! Yargıç atama usulsüz dedi! Gizli belgeler davası... Haberi Görüntüle

'HER ŞEYİ SÜBVANSİYONLARLA ÇÖZEMEYİZ'

AB ülkelerinin çoğunluğu bir tür üst sınıra destek verirken Almanya ve Hollanda önde gelen rakipler. Ancak lehte olanlar bile, nasıl olması gerektiği konusunda bölünmüş durumda.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, 'Bu fiyatları artık ödeyemediğimiz için piyasaya müdahaleye ihtiyacımız var. Her şeyi sübvansiyonlarla çözemeyiz. Artık bu kadar büyük [destek] paketlere ihtiyaç yok.' dedi.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo

Türkler düşmanımız! Hindistan basınında dikkat çeken analiz: Savunma sanayi ürünlerimizi veto ettiler Türkler düşmanımız! Hindistan basınında dikkat çeken analiz: Savunma sanayi ürünlerimizi... Haberi Görüntüle

'ARKA PLANDA RUS AMBARGOSU OLMADIĞINDAN EMİN OLMALIYIZ'

Diğer devletler üst sınırın Katar gibi sıvılaştırılmış doğal gaz tedarikçilerini ürkütebileceği ve onları ürünlerini başka yerlere götürmeye zorlayabileceği konusunda uyarıda bulundu. Rusya'dan doğalgaz tedarik eden Avusturya Şansölyesi Karl Nehammer ise bugün yaptığı açıklamada, Viyana'nın "bir gaz fiyatı üst sınırından yana olduğunu söyledi ve 'Ancak bunun arka planında bir Rus gaz ambargosu olmadığından emin olmamız gerekiyor.' dedi.

Avusturya Şansölyesi Karl Nehammer

154 kilo olan anneden akılalmaz cinayet: Üvey oğlunun üzerine oturarak öldürdü! Gerçekler ortaya bakın nasıl çıktı! 154 kilo olan anneden akılalmaz cinayet: Üvey oğlunun üzerine oturarak... Haberi Görüntüle

'TEK PAZAR, EŞİT ŞARTLAR'

Diğer liderler, Berlin'i doğrudan eleştirmeden ortak bir çözüm çağrısında bulundular. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise bugün günü yaptığı açıklamada, 27 liderin enerji fiyatlarındaki zirveleri ve Putin'in enerji fiyatlarındaki manipülasyonunun nasıl sınırlanabileceğinin tartışılması gerektiğini söyledi. 

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen

Von der Leyen 'Tek pazar ve eşit şartlara' atıfta bulunarak 'Şirketler sübvansiyonlarla değil kalite yoluyla rekabet edebilir' dedi.

Ukrayna'nın işgali Şubat ayında başladığından beri Norveç, AB'nin en büyük dış gaz sağlayıcısı olarak Rusya'nın yerini aldı. Ancak yetkililer, Brüksel ile Oslo arasındaki anlaşmanın blok için daha düşük fiyatlara mı yoksa daha fazla gaza mı yol açacağı konusunda netlik olmadığını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading