Yandex Metrica

PKK'ya Patriot öncesi son turlar: Teröristbaşının yanında bu kez Donald Trump'ın bakanı var!

Suriye'de PKK/YPG elebaşı Ferhat Abdi Şahin'i bu kez ABD eski Savunma Bakanı Christopher Miller ziyaret etti. Temaslar sırasında yine "DEAŞ'la mücadele" kılıfı altında Türkiye'ye karşı hareket tarzı çalışıldı. Talabani KYB'si ile PKK/YPG arasında ittifak oluşturan Amerikan generali McFarlane'in eşzamanlı olarak soluğu Erbil'de alması dikkat çekti.

Dünya

23.01.2024, 21:18

Donald Trump döneminde ABD Savunma Bakanlığı görevinde bulunan emekli Albay Christopher Miller, Suriye kuzeyinde PKK/YPG elebaşlarını ziyaret etti. Ülke topraklarının 3'te 1'ini terör örgütüyle birlikte işgal eden ve yıllardır Suriye petrolünü PKK ile ortaklaşa biçimde çalmakta olan ABD'nin yetkilisi, ziyaretini 'tüm NATO müttefiklerinin' yaptığı gibi DEAŞ'a karşı mücadele kılıfıyla perdeledi. 

PKK/YPG elebaşı Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin'le görüşen Miller, terör örgütünün sözde bakanlar kurulu olan yürütme konseyi üyeleriyle bir araya geldi; teröristlerin eğitim gördüğü kampları ziyaret etti ve örgütün Haseke'deki sözde karargahına gitti. 

Christopher Miller ve Ferhat Abdi Şahin

Amerika/İsrail güdümlü terör devletçiğinin sözde başbakanı Berivan Halid ile yardımcısı Hüseyin Osman tarafından büyük ihtimamla karşılanan Christopher Miller, görüşmelerinde işgal ettikleri bölgede yaşanan 'ekonomik sorunları' ve IŞİD/DEAŞ'la mücadele konularını ele aldı. 

Terör örgütüne desteğin bundan sonraki dönemde de süreceğini ifade eden eski ABD Savunma Bakanı, DEAŞ'ın geri dönmemesi için Pentagon/CENTCOM ile PKK/YPG arasındaki ortaklığın devam etmesi gerektiğini vurguladı. 

Kazanımların muhafaza edilmesi gerektiğinden bahseden Miller, sözde özerk yönetimin Suriye kuzeyinde başarılı bir yönetim sergilediğini ileri sürdü. 

Türkiye Karadeniz'de idareci konumda! Rusya'dan çarpıcı Türkiye açıklaması Türkiye Karadeniz'de idareci konumda! Rusya'dan çarpıcı Türkiye açıklaması Haberi Görüntüle

'FEDAKARLIKLARI' İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

PKK'nın propaganda aygıtlarına göre, Miller'ın ziyaret ettiği isimlerden biri de terör örgütünün dış ilişkilerinden sorumlu elebaşı Bedran Çiya Kurd oldu.

"Miller ile görüşme fırsatı bulmak benim için bir zevkti" diyen PKK'lı Çiya, muhatabıyla Hol Kampı'nda tutulan DEAŞ üyeleri ve ailelerinin durumunu ele aldıklarını ileri sürdü. 

DEAŞ'ın yeniden ortaya çıkmaması için uluslararası çabaların devam etmesi gerektiği konusunda Miller ile mutabık kaldıklarını anlatan Çiya, Suriye krizine bulunacak çözüm ve önümüzdeki dönemde yaşanması muhtemel risklere ilişkin görüş paylaştıklarını dile getirdi. 

Miller görüşmelerinde örgüt üyelerine 'fedakarlıkları için' teşekkür etti. PKK/YPG işgalindeki bölgeye yeni bir statü tanımlamanın gerekli olduğuna ilişkin mesajlar verdi. 

Trump'a suikast girişiminde o ülkeye suçlama! Gizli Servis güvenliği artırdı Trump'a suikast girişiminde o ülkeye suçlama! Gizli Servis güvenliği artırdı Haberi Görüntüle

MCFARLANE BU KEZ SOLUĞU ERBİL'DE ALDI

Bölgeye geçtiğimiz günlerde 2 bin 500 asker daha sevk eden Amerikan ordusu, Suriye-Irak sınır hattındaki faaliyetlerini artırdı. PKK/YPG'ye destek konvoylarının ise ardı arkası kesilmiyor. Gelen son bilgilere göre Suriye kuzeyinde PKK'lı teröristlerin kullanması için bölgeye 30 TIR dolusu malzeme daha sevk edildi. Amerikan ordusunun Suriye'de bulunan üslerini güçlendirme çabası içinde olduğu da belirtiliyor. 

Bu arada Suriye'de PKK/YPG devletinin oluşturulmasından sorumlu Amerikalı general Matthew McFarlane, Irak'ın Talabani aşiretine bağlı silahlı güçlere Rakka'da PKK/YPG'lilerle birlikte ortak tatbikat yaptırdıktan sonra soluğu Erbil'de aldı. 

Matthew McFarlane ve Neçirvan Barzani

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ile görüşen McFarlane'in çantasında hangi dosyalar olduğu şimdilik bilinmiyor.

McFarlane, Süleymaniye merkezli Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) lideri Bafel Talabani'yi PKK/YPG elebaşı Ferhat Abdi Şahin'le bir araya getirmiş, sonrasında Talabani'ye verilen helikopterlerin Suriye-Irak-Kandil hattında terörist taşımak için PKK'ya tahsis edildiği ortaya çıkmıştı. 

Matthew McFarlane, Ferhad Abdi Şahin, Bafel Talabani

Kuzey Kutbu ısınıyor! ABD Ruslarla yeni bir cephe mi açıyor? Kuzey Kutbu ısınıyor! ABD Ruslarla yeni bir cephe mi açıyor? Haberi Görüntüle

SIRA GELDİ PATRIOT SEVKİYATINA

Teröristlere savaş uçağı haricinde hemen hemen her türden silahı veren Amerikan ordusu yakında PKK/YPG'ye hava savunma sistemi de tahsis edecek. ABD Kongresi'nde Cumhuriyetçi milletvekili Don Bacon, 2024 Ulusal Savunma Yetki Yasası (NDAA) kapsamında sunduğu önergeyle 'Iraklı Kürt peşmergelere hava savunma sistemi gönderilmesini' talep etmiş ve teklif, Demokratların da desteğiyle kabul edilmişti. Don Bacon yaptığı açıklamada, "Kabul edilen teklif İran'ın füzeli ve SİHA'lı saldırılarına karşı Kürt güçlerinin savunmasına yönelik eylem planı hazırlama konusunda ABD yönetimini yönlendirecek" demişti. 

ABD Merkez Komutanlığı'nın (CENTCOM) Suriye ile Kandil arasında teröristler için hava koridoru kurduğu ve Türkiye sınırındaki terör kamplarına Suriye'de eğitilmiş PKK'lıları taşıdığı biliniyor. Bu ortamda "Irak peşmergelerine sevkiyat" kılıfıyla bölgeye yollanacak hava savunma sistemlerinin PKK/YPG'ye tahsis edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading